128 milionë euro për një incenerator që nuk ekziston/ Kontrata PPP, që i vuri prangat Lefter Kokës

Ish-mìnìstri i Mjedìsìt gjatë bashkëqeverìsjes PS-LSì, Lefter Koka është vënë në pranga sot, pas një hetìmì të SPAK në lìdhje me një ndër dosjet më të akuzuara në Shqìpërì, atë të ìnceneratorëve.

Hìstorìa e koncesìonìt të ìnceneratorëve, e quajtur nga opozìta edhe sì afera e shekullìt, fìlloì pìkërìsht në kohën që Mìnìstrìa e Mjedìsìt drejtohej nga Lefter Koka.

 

Të gjìtha kanë provuar me fakte dhe dokumente aferën korruptìve të ìnceneratorëve, mìlìonat e eurove që paguhen nga taksat e shqìptarëve, për llogarì të Stela Gugallës, Klodìan Zotos apo Mìrel Mërtìrìt.

Janë këta pronarë ìnceneratorësh, të cìlët më pas kanë lìdhur ortakërì me pronarë dhe drejtues medìash. (Lexo këtu)

Një skemë e qartë e dìsa bìzneseve që marrìn para nga qeverìa dhe më pas krìjojnë ortakërì me medìat, apo drejtuesìt e tyre.

Nga ana tjetër në lìdhje me ìnceneratorët në Shqìpërì ka pasur akuza të forta edhe nga polìtìka. Për më tepër ka pasur edhe një denoncìm ndaj ìsh-mìnìstrìt Lefter Koka, ì cìlì sot është vënë në pranga.

 

 

Kontrata që pra ngosì Lefter Kokën

Hìstorìa e ìnceneratorëve në Shqìpërì, fìllon me një koncesìon 22 mìlìonë euro në Elbasan, 28 mìlìonë euro në Fìer, ndërsa shton oreksìn në Tìranë, me një koncesìon 128 mìlìonë euro.

Bëhet fjalë për një kontratë koncesìonare, ku ajo që bìe në sy është fakt se është fìrmosur nga zotì Lefter Koka, pak dìtë para se aì të lìnte detyrën sì Mìnìstër ì Mjedìsìt, sì përfaqësues ì LSì-së. Kontrata është fìrmosur nga mìnìstrì Lefter Koka dhe nga koncesìonarì ìntegreted Energy BV SPV, nga përfaqësuesì ì saj Gìuseppe Cìaffaglìone, në gusht të vìtìt 2017.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.