“Perplasje” me grave ne Kuvend. Pas ofendımeve nderpritet seanca

Seanca plenare ne Kuvend eshte nderprere per 2 minuta pasi kryesuesja e seances, Ermonela Felaj, i ka nderprere fjalen e kerkuar per procedure nga deputetja Tabaku duke ofen duar kete te fundit “grifshe”.

Debati nisi pas nje kerkese per procedure qe deputetja e PD kerkoi ne pergjigje te fjalimit te kryetarit te Grupit te PS, z. Balla. Felaj e cila ne fillim hezitoi dhe me tej ia dha fjalen deputetes Tabaku per procedure.

Ndersa Jorida Tabaku nisi te fliste per procedure, kryetarja e seances i nderpreu fjalen ne mes dhe me tej ne replike e ofe ndoi ate si “grifshe”.

Tabaku e rimorri me tej faljen dhe i kerkoi 2 minuta pushim sikunder premtoi qe do te firmoset nje kerkese per masa qe duhet te marre parlamenti ndaj kryetares se seances Felaj. Ajo kerkoi qe Felaj t’i kerkoje ndjese publike zonjes Tabaku per fy erjen e kryer publikisht ndaj saj.

Debati:

Tabaku: Zonja kyesuese e seances dua te terheq vemendjen ju dhe grupit te PS. (i nderpritet fjala nga Felaj)

Felaj: Zonja Tabaku nuk jeni ende ne kushtet qe mund t’i terhiqni vemendjen dikujt per fjalen…per sa kohe nuk silleni me etike per koleget por si grifshe nuk mund ta keni fjalen.