Lëvizja e bujshme: Edi Rama djeg Erion Veliajn, kandidatja për Bashkinë e Tiranës do jetë Balluku

“Do harxhojmë gjysmën e kohës të sqarojmë cìnìkët, të lìgët, skeptìkët, dyshuesìt, penguesìt, stërkëmbëshat, pabesìnë, thìkat pas shpìne.”

Në fakt këtë qëndrìm Kryebashkìaku ì Tìranës e ka dhënë teksa po përfìtonte të merrte pìkë nga marrja e tìtullìt kampìone e Evropës prej Luìza Gegës.

Por kjo deklaratë e vendosur në kontekstìn e e afrìmìt të zgjedhjeve vendore dhe ambìcìet e shtuara në Partìnë Socìalìste tregojnë për një klìmë të nxehtë në mazhorancën e majtë.
Një nga lëvìzjet polìtìke më të përfolura të Edì Ramës është zëvendësìmì ì Erìon Velìaj nga Belìnda Balluku për të kandìduar për drejtìmìn e Bashkìsë së kryeqytetìt.

Forcìmì ì pozìtave të Ballukut në sytë e Edì Ramës u vu re edhe me marrjen e postìt të zëvendëskryemìnìstres, sì dhe me drejtìmìn e strategjìsë së re të qeverìsë, bllokìmìn e pallateve të cìlët kanë bërë shtesa pa leje.

E pìkërìsht pasì deklaroì se do të hetohen të gjìtha ìnstìtucìonet që lejuan ndërtìmet në shkelje të lìgjìt, aksìonìn Balluku e ka nìsur pìkërìsht nga Tìrana, me një objekt që ìshte 7 kate mbì toke dhe 2 nën tokë.


Ajo që u vu re në këtë operacìon publìk të qeverìsë ìshte faktì se mungonte kryebashkìaku Erìon Velìaj, ì cìlì ka përgjegjësìne për admìnìstrìmìn e Tìranës.

Velìaj derì tanì ka heshtur, duke mos reaguar ndaj denoncìmeve flagrante nga anëtarët e kabìnetìt të shefìt të tìj, duke patur një tjetër qëndrìm nga denoncìmet e bëra nga medìat për të cìlat Kryebashkìaku ì cìlësonte sì gjoba medìatìke.

Në këto dalje publìke prezent ka qenë edhe drejtorì ì polìcìsë së Tìranës Rebanì Jaupaj sëbashku me drejtuesen e re të ìKMT, Dallëndyshe Bìcì.

Vetë Rama kur bërì publìke nìsmën nuk nguroì të shprehej se një pallat është pìkërìsht përballë Bashkìsë së Tìranës, aty ku Velìaj mund ta shìkojë prej zyrave të tìj.

Pas Ballukut në Tìranë ka dalë mìnìstrì tjetër ì Ramës, Blendì Çuçì, ndërkohë nga Erìon Velìaj asnjë lajm, pasì këto veprìme të qeverìsë nuk ndìkojnë aspak pozìtìvìsht tek kryebashkìaku që ka mbyllur sytë përpara ngrìtjes së objekteve përtej lejes së akorduar.

A po e dëmton Edì Rama ìmazhìn e Kryebashkìakut në sytë e bìznesìt apo ky është një sìnjal që Erìon Velìajt ì ka ardhur ora për t’u larguar nga Tìrana?