Gazetarja Lala shton dyshimet për shkarkimin e Gledis Nanos: Ndikoi Elvis Martinaj duke …

Gazetarja Lala ka komentuar shkarkimin nga qeveria te Drejtorit te Pergjithshem te Policise se Shtetit. E ftuar ne rubriken “Opinion”, ne News24, Lala tha se dyshon qe Nano ka shkelur dike ne kallo perderisa nuk iu dha kohe qe te perfundonte reformen qe kishte nisur ne pol icine e shtetit, per ta pastruar institucionin nga efektivet e korr uptuar dhe te lidhur me kr imin. Ajo shtoi me tej se para se Nano te shkarkohej ka pasur edhe debate qe lidhen me hetimet per zhdukjen e Ervis Martinajt. Lala shtoi me tej se shkarkimi i Nanos ne menyre te drejtperdrejte apo te terthorte, shkarkimi i tij lidhet me zhdukjen e Martinajt.

“Zoti Nano ka shkelur diku, ne nje pike nevralgjike qe i erdhi shkarkimi. Nese Nano nuk i kishte permbushur objektivat, a nuk i ka permbushur edhe ministri i Brendshem, objektivat? Nese nuk pastrohet po licia nga kri minelet dhe militantet, problemi do te mbetet i njejte per po licine pavaresisht emrit te drejtorit te ri. Per zotin Nano kam menduar se mund te sillte nje fryme te re ne pol icine e shtetit.

Kam menduar se nga mbeshtetja qe vinte nga nderkombetaret ai mund te sillte nje ndryshim. Por kam gabuar, se nuk kam marre ne konsiderate politiken shqiptare, qe ia pret koken atyre qe tentojne te ngrihen mbi palet. Pavaresisht se kishte nje lloj sigurie nga nderkombetaret, kam harruar se politika per interesat e veta, e nxjerr jashte loje politiken nderkombetare. Ka pasur debate, edhe lidhur me hetimin qe lidhet me Ervis Martinaj.

Une jam e prirur si gazetare te shkoje pertej. Ne nuk patem mundesi te shihnim realisht se ç’ishte ne gjendje te bente Nano. Pa u mbushur 11 muaj, ai nuk kishte perfunduar emerimet e drejtoreve dhe rokaden ne polici. Ishte ne fazen kur po finalizonte largimin e zyrtareve te pol icise se lidhur me kr imin dhe te korr uptuar. Se ne kemi fakte. Kemi Jeton Lamin qe shoqeronte Ervis Martinaj. Kishim ngjarjen e rende ku zyrtari i po licise teksa levizte me skaf go diti nje vajze te vogel ne Potam. Une besoj se Nano ka shkelur diku ne kallo. Ne kemi pasur me heret ngj arje shume te renda. U v ra Skerdilajd Konomi dhe nuk u shkarkua apo dorehoq Drejtori i Pergjithshem. Patem ka nabizim ne kohen e zotit Çako, por ai nuk u largua.

Me thene te drejten une mendoj se ne menyre direkte apo indirekte mund te lidhet edhe me kete pike shkarkimi i Nanos. Nuk kam prova por une dyshoj per kete. Po te shikosh kemi nga njera ane zhdukjen e Ervis Martinaj. Sapo flitet per zhdukjen e tij shkarkohet drejtori i Pergjithshem i Po licise. Ka diçka pertej menyres sesi doli lajmi. Pati nje arkitekt per menyren sesi po sillej me median per shkarkimin e zotit Nano,”- tha Lala nder te tjera.