Presionet janë të vazhdueshme/ Sali Berisha flet me detaje rreth sanksioneve të SHBA

Ish Lideri Berisha deklaroi se eshte kerc enuar me pershkallzim te san ksioneve ndaj tij ne Thesarin Amerikan te Shtetit, por shprehet se nuk terhiqet nga beteja e tij qe ka ne gjykate me Sekretarit amerikan Blinken per shpi_fje.

Berisha: Berisha ka bere te qarte qendrimin e tij. Se pari, shpallja e tij non grata ka qene rezultat i padiskutueshem i lobimit korr ptiv te Rames dhe Soros. Une kam bere vetem nje veprim, i jam drejtuar gjykates ne Paris per shpi_fje dhe kam paditur Sekretarin e Shtetit per shpi_fje. Nuk kam bere asnje veprim tjeter. Kam deklaruar se nuk pranoj asnje lloj lobimi, jam kerc_enuar se do t’i dergojne te gjitha ne Thesar.

Fevziu: Po, mund te pershkallezohen san ksionet.

Berisha: Ka qene e prere pergjigjia ime: Beni ç’te doni, gjithçka eshte e bazuar ne shpi_fje trillime dhe une do mbetem vetem ne gjykate. Perballja ime me deklarimin non grata eshte perballje ne gjykate, eshte nje vendim politik i marre nen lobimin korr_uptiv te Soros pa asnje fakt, pa asnje dokument. Do merren vesh gjerat dhe do shihet çfare tur’pi jane ne ato dosje.

Sa i perket vizites se zyrtarit te larte amerikan Escobar qe zhvilloi ne Tirane, Berisha theksoi se ne asnje rast nuk do te terhiqet nga beteja e tij.

Njerezisht do t’i sugjeroja z.Escobar, ai percakton vete axhenden, por kombet e vjetra kane pro blematikat e tyre. Por ne fakt jane esenciale. Kukullat nuk i pranojne. Keshtu qe nga kjo mbeshtetje perfiton vetem qeveria. Kjo eshte pune tjeter”.

Foltoren e tij me demokratet, Berisha e konsideron levizjen me te lire pas Dhjetorit te vitit 1990.

“Pas 11 Dhjetorit 1990, Foltorja dhe Kuvendi produkt i saj eshte tubimi me i lire ne historine e ketij vendi por mundet edhe ne historine politike te Europes. eshte i pari i ketij lloji qe pavaresisht nga çdo pre sion thirret nga shumica e delegateve per faktin se ndjehen njerez te lire dhe duhet te mbeshtesin kauzen e lirise. Kjo eshte deshmi se ata jane njerez te lire”.