Analisti Preç Zogaj: Shtatori fillon me arrestimin e zyrtarëve të lartë për inceneratorët

Analisti Preç Zogaj ka bere nje pasqyrim te situates politike ne Shqiperi, kjo edhe pas hetimeve te SPAK per Meten. Per Zogajn, SPAK duhet te hetoje zyrtare te larte, ndersa u ndal tek inceneratoret tha se ka marre statusin e af eres kapilare.

Ai u shpreh se ne Shqiperi nuk mund te kete gjueti shtri gash, ndersa theksoi se SPAK ka ligjin e vet qe e udheheq dhe nuk mund te ndersehet nga askush.

“SPAK duhet te levize shume me shpejt per te thelluar hetimin per inceneratoret. eshte nje nga megask andalet, megaaferat korr uptive te tranzicionit ne Shqiperi qe ka ngritur kri mi n ne nje stad te eperm, me nje perhapje kapilare ne gjithe shoqerine. Pra ka statusin e aferes kapilare nga maja deri ne fund.

SPAK nuk mund te ndersehet, SPAK ka ligjin qe e udheheq ne punen e vet. Nuk eshte nje njeri, jane disa prokurore qe kane çeshtjet. Por nuk mund te kete gjueti shtri gash ne Shqiperi. eshte me mire te hetohen ak uzat sesa te lihen ne shamatoren publike. Vendi eshte i hapur, eshte nen vezhgimin e mediave dhe faktorit nderkombetar. Nese ka diçka tendencioze do kete edhe opinion qe do ngrihet. Me kete argument askush nuk do pranoje qe te kete koka tur ku. Shqiperia nuk ka bere hetime te zyrtareve politike. Shqiperia e ka tepruar duke mos den uar asgje”, tha Zogaj ne nje interviste per News24.

Sipas tij, SPAK ka hetime intensive per zyrtare te larte te mazhorances, qe shume shpejt do te behen edhe publike.

“Ky SPAK ka çuar prapa hekurave tre ish zyrtareve te shumices, gje qe nuk ka ndodhur me pare. Kjo eshte nje gje e pamjaftueshme, por eshte nje hap. eshte bere nje padi per Meten, nga nje ish deputet, e ka marre SPAK dhe ta hetoje. Pse mos ta hetoje?! Meta eshte nje zyrtar i larte. Ne dijenine time ka hetime intensive per zyrtare te larte te mazhorances qe se shpejti do jene publike. Nese SPAK dhe drejtesia nuk godet korr upsionin e qeverise ne fuqi, bilanci i saj ka nje pikepyetje. Por kjo nuk do te thote qe ne ti rrime me shkop ne dore rasteve kur hetohen ish zyrtare apo ish politikane qe misherojne historine e tranzicionit”, theksoi nder te tjera Preç Zogaj.