Telegram nxjerr zbuluar “Turistët e Gramshit”/ Dalin në dritë detaje nga hapja celularëve

Zbardhen detaje te reja per tre te huajt qe u perfshine ne inc identin e te shtunes ne mbremje ne uzinen e ar meve ne Gramsh, ndaj te cilave mes te tjerave ak uza e Elbasanit mes te tjerave ka ngritur edhe ak uzen per spi unazh.

Gjate fazes hetimore ka rezultuar se ne telefonat e tyre jane gjetur fotografi dhe materiale te tjera te bazave te tjera ush tarake ne Shqiperi perveç asaj te Gramshit. Keto materiale i perkasin periudhes se gushtit te ketij viti, teksa per Prokurorine perforcojne dyshimet se keta 3 shtetas te jene pjese e nje rrjeti spi unazhi qe demtojne interesat e vendit tone.

Burime nga grupi hetimor bejne te ditur, se jane zberthyer aparatet celulare te 3 shtetasve te huaj ku kane gjetur shkembime informacioni dhe komunikime te dyshimta me persona te tjere permes aplikacioneve te ndryshme por kryesisht “Telegramit”.

Ndersa sa u perket 4 shtetasve çeke, te kapur ne rrethana te ngjashme ne Poliçan, te njejtat burime shprehen se ne kete faze hetimi nuk eshte konstatuar asnje lidhje me njera-tjetren.

Ak uza e Elbasanit qendron ne krye te hetimeve ndersa çeshtja do te vijoje te hetohet ne Prokurorine e Elbasanit dhe jo ne Strukturen e Posaçme. Sa i perket kontakteve qe kane kryer keta shtetas me persona te tjere, po behen verifikime per identifikimin e tyre dhe aktivitetit me te cilin merren.