Habit Ministrja Ekonomisë: Jemi më mirë se para luftës. Bordi Transparencës super përformancë


Ministrja e Ekonomise dhe Financave, Delina Ibrahimaj deklaron se ekonomia shqiptare ka performuar mire. Ne nje konference per shtyp. Ministrja foli per te dhenat e tre mujorit te pare. Ibrabimaj tha se inf lacioni ne muajin korrik ishte 7.5% dhe sipas saj eshte me i ulet se ne vendet e tjera te rajonit.

Nje nga faktoret qe kane ndikuar ne keto rezultate pozitive per ekonomine sipas ministres jane edhe ngritja e bordeve.

“Gjate tre mujorit te pare ekonomia shqiptare performoi mire. Paketat e qeverise, por edhe ngritja e bordeve te ndryshme, e nderthurur me politiken e subvencionit, per çmimin e energjise, nga njera ane, por edhe nga ana tjeter duke ndikuar indirekt ne inf lacion. Nderthurja e ketyre politikave, sebashku me mbeshtetjen per çmimet e karburanteve ka sjelle qe deri me tani ekonomia shqiptare te kete nje performance pozitive. Inflacioni eshte me i kontrolluar me vendet e tjera te rajonit.

Inflacioni ne vendin tone eshte ndjeshem me i ulet. Shqiperia me nje inflacion 7.5% ne korrik eshte me ndjeshem se Maqedonia, Kosova. Nders amesatarja e BE eshte 8.9%.

Elementi qe ka ndikuar me shume ne rritjen e çmimeve jane ushqimet dhe pijet. Qe nga fillimi i vitit ne kemi pasur nje stabilizim te çmimeve. Ecuria ndikohet me se shumti edhe nga kerkesat.

Te dhenat me te fundit tregtojne per nje stabilitet te ekonomise. Nje pergjigje pozitive te biznesit shqiptar. Ne kemi nje ecuri te ekomonise shume me te mire se nje vit me pare”, deklaroi ministrja.