Kryetari i Dhomës Amerikane paralajmëron Qeverinë Rama për pasaportat. Keni prioritete më …


Pas BE-se edhe kryetari i Dhomes Amerikane te Tregtise ne Tirane, Enio Jaço ka krı tıkuar qeverine per nismen e para lajmeruar te “pasaportave te arta” per investitoret e huaj.

Ai ka shperndare nje reagim te Bashkimit Europian ku kritikohet ky propozim i qeverise Rama. Jaço kerkon qe prioritet duhet te jete hapja e negociatave dhe plotesimi i kritereve te vendosura nga BE.

“Prioriteti i Shqiperise – pas hapjes se negociatave – duhet te jete pershpejtimi i kursit te anetaresimit. Potenciali per t’u pershtatur me tregun ekonomik europian perfaqeson perfitime madhore per Shqiperine.

Dhe menyra me e mire per te nisur procesin e plotesimit te kritereve eshte pershtatja e legjislacionit shqiptar me ate te BE – dhe jo devijimi prej tij” thekson Enio Jaço. Edhe opozita e ka kundeshtuar kete nisme.