Analisti Mustafa Nano: Për herë të parë, Kryeministri nuk i ka ambasadorët në krah


Analisti M. Nano tha se largimi i ambasadoreve pak perpara se Rama te merrte fjalen ne tryezen per amnistine fiskale nuk e sheh si shenje pro teste, pasi nese do te ishte ashtu edhe Rama do te kishte reaguar me tone me te ash’pra.

Duke vijuar shpjegimin e tij, Nano tha se ka disa kohe qe e sheh Ramen ner’voz. Nano shtoi se ambasadoret po e thone qarte qe nuk jane dakord me amnistine fiskale dhe eshte nje prove se evropianet nuk besojne se ky proces mund te behet si duhet nga kjo qeveri.

“Nuk besoj çfare axhende mund te kete qene ajo qe ka superuar pjesemarrjen ne nje takim me kryeministrin. Nuk jam 100% i sigurte qe eshte shenje pro’teste, se po te ishte pro’teste, une nuk do e kuptoja, ata nuk kane detyre te pro’testojne me gjeste te tilla.

Ata po e thone qarte qe nuk jane dakord me amnistine. Nuk besoj se ka qene shenje pro’teste. Po te ishte shenje pro’teste Rama do te kishte reaguar me tone me te ash’pra, dhe me te drejta se jane gjeste qe fy’et vendi.

Shpjegimin e ambasadoreve do doja t’i kishim ne studio.