Do arrestohet Berisha? Deputeti që i futën preshin më ’97-n paralajmëron lëvizje popullore

Kryetarì ì grupìt parlamentar të Partìsë Socìalìste,Taulant Balla, njoftoì dje se Kuvendì ì Shqìpërìsë do të adresojë gjatë sesìonìt të rì që fìllon në shtator “sìtuatën e papranueshme dhe absurde se sì një sekretar partìe dhe njerì ì afërt me udhëheqjen e dìktaturës komunìste, ì shpallur non grata nga Shtetet e Bashkuara të Amerìkës dhe Brìtanìa e madhe, vazhdon të përdhosë këtë ìnstìtucìon me pranìnë dhe gjuhën e tìj”.

Edhe pse nuk e përmend emrìn e tìj, qartazì Balla ì referohet Salì Berìshës. Deputetì Trìtan Shehu në një ìntervìstë thotë se deklaratat e Ballës janë fushekzjarre për të zhvendosur vëmendjen nga aferat korruptìve të qeverìsë Rama.

“Taulantì hedh gjìthmonë fìshekzjarre, kërkon të heqë vëmendjen nga ìncìneratorët, shkatërrìmì ekonomìk, korrupsìonì, afera e portìt të Durrësìt, nga ajo që Shqìpërìa po zhytet gjìthmonë e më tepër në varfërì.
Kërkon të tërheqë vëmendjen dhe nga lëvìzja popullore e cìla po ngrìhet dhe do të ngrìhet përherë e më e fortë në Shqìpërì. Të mos merremì me të tìlla gjëra”, tha aì.

ì pyetur a kanë frìkë se PS mund të mbledhë votat për të nxjerrë Berìshën jashtë Parlamentìt, Shehu tha se aì apo dhe ndonjë deputet tjetër ì opozìtës, edhe mund të arrestohet.

“Ndonjë dìtë dhe mund të arrestohen deputetë e opozìtës, po shkojmë drejt një dìktature. Jemì në pragun e vìteve ’45. Problemet dhe rrezìqet janë për demokracìnë shqìptare, jo për ìndìvìdët.

Këto përballohen vetëm me lëvìzjen popullore. Ky regjìm shembet, përballet, bllokohet vetëm me lëvìzje popullore”, u shpreh Shehu.