Kryetari i PL Meta, ndan mesazhin e fortë: Qeveria Teknike në shtator, qershia mbi tortë


Kryetari i partise se Lirise, Ilir Meta ne nj konference per media ka theksuar edhe njehere rendesine qe ka partia e tij ‘e re’, tanime qe nuk ka emrin e LSI-se.

“Besoj se eshte shume i qarte mesazhi qe solli domosdoshmerine e kesaj force te re politike, dhe gjithashtu edhe tre prioritetet kryesore, referendum, referendum, referendum, sepse referendumi do te jete triumfi i qytetareve mbi kapjen e sht etit pad rejtesisht, qe nga berja e vendit me kushtetute e ne vijimesi duke e shka terruar e mos respektuar ate ne menyre te qellimshme per te qene sot ne kete situate. Dita e praktikimit te referendumit do jete shume e afert, dita kjo qe do jete dita e ndarjes nje here e pergjithmone me sundımin e pakices se pakices. Ne kete vend kemi pro blem jo vetem legjıtımiteti, por dhe te kjo pakice vendimet merren nga nje pakice fare e vogel. Pakica pak e madhe jane mısh per top, siç ishin patronazhistet. ”, tha Meta.

Meta theksoi se ne shtator do te punoje per krijimin e nje qeverie teknike.

“Lidhur me kete iniciative kam nje kundershtım shume serioz, se ne shtator do punojme per nje qeveri teknike se duhet ti dalim per zot çeshtjes se negociatave”, tha ai duke iu pergjigjur para lajmerimit te Taulant Balles per ndehyrje ligjore per te rishikuar certifikaten e pastertise se figures se kujtdo qe ka hyre ne politike. Ato produktet e keshillimit kombetar do shkojne te dje gesit sepse nuk ekzistojne, se dyti do te behet çdo gje qe referendumi te jete i zbatueshem, kete te drejte kushtetuese zoti Haxhinasto do te koordinoje perpjekjet e tij me gjithe faktoret e tjere.

Nese zgjidhet qe ne shtator, nje gje e mrekullueshme, por ne çdo rast kjo eshte nje imperative e kohes, madje jemi te vo’nuar, ne menyre qe ti mbajme shqiptaret ketu dhe te kthejme ata qe kane humbur besimin tek shteti i se drejtes”, tha Meta.