Gati vendimi për të lënë qelinë/ Ish Ministri Lefter Koka në gjëndje të rëndë.


Ish ministri i Mjedisit, Lefter Koka, i eshte drejtuar gjykates se Posaçme me kerkese per zevendesim te mases se sigurise. Koka, ndaj te cilit rendojne dy masa sigurie arr’est me bur g, per inceneratorin e Elbasanit dhe ate te Fierit, ka kerkuar zevendesim te mases se sigurise per kete te fundit. Kerksa do shqyrtohet ne muajin shtator nga Gjykata e Posaçme, qe do vendose nense do e pranoje apo jo kerkesen e Kokes per mase me te bute sigurie per inceneratorin e Fierit.

Koka i eshte drejtuar gjykates per zevendesim mase me argumentin se ai eshte ne gjendje te ren de shendetesore, pasi vu’an nga zemra. Aktualisht ai eshte ne spitalin e bur gut. Nje tjeter argument per mase me te bute, eshte bere me pretendimin se ai nuk ka pergjegjesi per shpronesimin, pasi dokemuntacioni eshte pergatitur nga ekspertet e ministrise se mjedisit.

Nga ana tjeter SPAK pretendon se, Koka ka perfituar permes rryshfetit 1.2 milione euro per ndartimin e Inceneratorit te Fierit, e per kete shkalla e pare ka caktuar masen sigurise “arrst me bur’g”. Koka akzohet edhe per Inceneratorin e Elbasanit qe sipas prokurorise ish ministri ka marre rryshfet 3.7 mln euro per ndertimin e tij.

Ndaj ish ministrit te Mjedisit rendojne tre akza, ajo e “Korrpsionit”, “shperdorimit te detyres” dhe ajo e pas’trimit te parave”. Lefter Koka u arr estua me 14 dhjetor me urdher te SPAK per çeshtjen e inceneratorit te Elbasanit, ndersa me pas spak kerkoi ndaj tij mase arrst me bur’g pasi dyshohet si i perfshire edhe ne inceneratorin e Fierit.