Profesori Kristo ngre Alarmin: 1 i ikur sot është 5 nesër. Kur i Pari s’ka familje, atëherë çfarë mund të …


Familja ne rrezık, ka bere bashke profesor, gazetar e ekspert te fushes per te diskutuar dhe evidentuar problemin.

Profesori, Erion Kristo i pranishem ne takimin me kryetarin e PD-se Berisha, eshte shprehur se pa familjen s’ka shtet. Nje i ikur sot eshte i barabarte me 5 te ikur neser!

“Te familja perp lasen te gjitha dallget e mundshme qe prodhon shoqeria. Nje nga dallget e fundit ishte dallga e helikes se skafit te nje funksionari te larte te policise i cili ne vend qe te jete aty per zbatimin e ligjit, eshte aty per te shkaktuar trag’jedi. Aq sa, vete kryeministri i vendit e kupton qe ka pergjegjesi direkte Policia e Shtetit. Por problemi i ketyre pergjegjesise ne nuk po na del asnjehere.

Por, rritja e çmimeve solli nje te mire qe u zgjidh dilema e kosit. Kosi hahet apo pihet. Kosi tani nuk blihet. U zgjidh si çeshtje. Kur thuhej dikur, ‘ha nje pershesh me kos’, tani kam pershtypjen se s’do ta themi per nje pjese te mire te popullsise. Kam qene nder te paret qe kam folur per familjen. Pa familjen s’ka shtet. Familja humbi funksionet. Kjo ikja e tmrrshme eshte si pune he morragjie.

Nje njeri qe iken sot, eshte i barabarte me 5 te ikur neser. Ne 10 mije kane lindur 10 mije femije shqiptare, jane ata qe ne na mungojne te abetaret. Familja eshte mbartesja e jetes. Ku e meson femija edukaten e punes? Ne familje. Ku e meson kulturen? Ne familje”, tha Kristo.