Kreu i SPAK i përgjigjet Kryeministrit: Mos ndërhyj, skemi listë. Kyç gojën për dosjen e Berishës


Kreu i SPAK, Arben Kraja i eshte pergjigjur krıtıkave te kryeministrit Edi Rama, i cili ka deklaruar me heret se institucionet po godasin vetem majtas. Ne nje interviste per Zerin e Amerikes, Kraja thote se SPAK nuk vepron me liste, por ne baze te provave. Ai shton gjithashtu se ne bashkepunim me BKH-ne kane vendosur qe te qendrojne larg komenteve te partive qe flasin sipas interesit

I pyetur se çfare eshte duke bere SPAK per kreun e Partise Demokratike, te cilin Departamenti Amerikan i Shtetit e ka shpallur non-grata, Kraja thote se kane shume çeshtje nen hetim, por nuk jep asnje detaj konkret.

Pjese nga intervista

Pyetje: Ndaj Berishes jane vendosur sanksione per korrpsion, duket sikur perendimi po ben me shume sesa autoritetet shqiptare, cila eshte pergjegjesia e SPAK, cfare do te beni ju pas ketij momenti, do te kete nje hetim mbi kete çeshtje?

Arben Kraja: Problemi i korr upsıonit ne Shqiperi, por edhe ne Ballkan eshte shqetesues. eshte mungesa e ndeshk’ueshmeriuse se zyrtareve te larte. Per kete ne Shqiperi eshte bere nje reforme, kemi dy vite qe punojne per arritjen e rezultateve konkrete. Ne bashkepunojme me homologet per te luf tuar kete fenomen. Çeshtje pe’nale SPAK ka shume ne hetim dhe ne jemi te vendosur ti shkojme deri ne fund dhe per ti vene para pergjegjesise kur provohet vepra pen’ale.

Pyetje: Ka kritika ndaj SPAK se nuk po veprohet ndaj zyrtareve te larte, nderkohe kryeministri thote se ju po godisni vetem majtas, a ju ve kjo perballe nje trysnie?

Arben Kraja: Ne veprojme bazuar ne ligje, opinioni publik dhe partite kane te drejten te shprehen dhe secili e shpreh sipas interesit te tij. Problemi eshte qe ne duhet te jemi te ndergjegjshem, ne nuk veprojme sipas nje liste, por veprojme ne baze te provave qe administrohen nga hetimi. Kur provohet fajesia marrim masa per gjykim. Ajo qe kemi rene dakord te gjithe eshte qe te rrime sa me larg ketyre opinioneve politike. Secili prej prokuroreve ka dosjet para dhe eshte i pavarur.