Ish Ministri i Sandër Lleshaj me deklaratë bömbë: Situata prej kohësh është jashtë kontrollit


Siperfaqja detare ne Shqiperi eshte e pakontrolluar dhe eshte si nje lloj xhungle ku nuk funksionon rregulli dhe ligji.

Keshtu shprehet, ish-ministri i Brendshem, Sander Lleshaj.

“Ne duhet te kuptojme qe nje pjese te Shqiperise e kemi jashte kontrollit, qe eshte deti, prej kohesh. Per shume arsye.

Ne radhe te pare, ne ende nuk e dime, nje pjese e madhe e shqiptareve nuk e dine qe perveç 28 mije kilometrave katror toke, kemi edhe disa mijera kilometra katror det. Dhe kjo siperfaqe detare e Shqiperise eshte e pakontrollouar, eshte nje lloj xhungle ku nuk finksionon rregulli dhe ligji”, theksoi ai.

Sipas Lleshajt, siperfaqja detare ka nevoje te trajtohet si siperfaqja tokesore, pasi eshte me e rendeshime.

Ish-ministri nenvizoi se ne siperfaqen detare zhvillohet aktiviteti jetik i shtetit shqiptar. Por duket se Lleshaj ka harruar qe ishte per disa vite minister i Brendshem dhe ishte detyre e tij te vendoste ligjin. Po ashtu, kur ai ishte minister nje polıc vr’au me pist’olete nje qytetar.