Reagon zyrtarisht Ambasada e Britanisë së Madhe: Nuk kemi asgjë përsonale me Sali Berishën


Ambasada britanike ne Tirane reagoi pas shpalljes non grata te ish-kryeministrit Sali Berisha. Ne faqen e saj ne Facebook percillet nje deklarate e kreut te ketij misioni diplomatik, Alastair King-Smith, e cila le te kuptohet qendrimin e se Londra nuk po shenjestron ne menyre te veçante politikanin veteran.

“Une dua ta siguroj publikun shqiptar qe ne nuk kemi shenjestruar ndonje parti politike, grup politik apo ndonje grup tjeter. Kjo eshte nje qasje e mireekuilibruar. Kjo qasje synon individet dhe lidhjet e tyre tejet te qarta me krı’mın dhe korrpsionin.

Gjithashtu, qasja merr parasysh çdo rast individual nese individet kontribuojne ne te miren publike te Mbreterise se Bashkuar”, tha Alastair King-Smith, ambasadori britanik ne Shqiperi.

Sali Berisha eshte shpallur nongrata edhe ne Britanine e Madhe. Berisha zgjodhi ta njoftonte vete publikun permes nje konference per shtyp. Berisha tha se u shpall nongrata nga Britania pas lobimit te filantropit Xhorxh Soros dhe kryeministrit Edi Rama. Berisha eshte njoftuar se nuk i lejohet me hyrja ne territorin anglez pasi akzohet per lidhje me krı’mın dhe korrpsion. Ai mohoi ak’uzat ndersa theksoi se do te vazhdoje betejen ne institucionet evropiane.