Edi Paloka “hap letrat”: Rama dhe Veliaj janë vënë në urdhërat e një Monstre që ka interesat e tij në …


Me te drejte disa miq me pyesin : “Mos po i japim Rames fuqi qe nuk i ka duke krijuar idene qe ai kontrollon DASH dhe qeverine e BM?”

E verteta eshte se askush nuk ka thene se Rama kontrollon e ka fuqi mbi qeverite e ketyre vendeve. Ne fakt Rama eshte thjeshte nje lolo e pikerisht per kete ju duhet ne pushtet atyre qe kane interesat e tyre ne Shqiperi dhe rajon. E kam thene dhe here tjeter; Rama, Veliaj dhe gjithe raca e tyre, jane perzgjedhur, jane financuar dhe promovuar per te qene ne pushtet, pikerisht pse jane keta qe jane, qenie qe personifikojne me te keqen e me te nev’eritshmen e njeriut.

Ata jane ne pushtet dhe mbahen ne pushtet pikerisht se jane te shan’tazhueshem dhe lehtesisht te perdorshem nga mon’stra si Soros. Eshte ky i fundit qe fuqine e miliardave qe zoteron e perdor per spe’kullime e per te korrptuar politikane te te gjitha niveleve qe pastaj nga ana tjeter i sherbejne per te shtuar milionat e miliardat e tij. Kjo eshte nje e vertete e njohur dhe e den’oncuar jo prej nesh, po nderkombetarisht.

Po fakti qe Soros e ka kete fuqi , te loboje e ndikoje dhe ne qeveri te vendeve te fuqishme, nuk duhet te na beje pesimiste e thjeshte te ngreme duart. Ne duhet te bejme nje zgjedhje dhe zgjedhjet jane dy; – ose dorezohemi dhe lejojme qe Shqiperia te shitet, te coptohet, te vid’het, te varferohet e te shpopullohet – ose perballemi dhe lftojme per te mos lejuar qe disa qenie te pe’shtira si Rama e Veliaj, te shk’atrrojne vendin dhe jetet tona, per interesa te nje mon’stre nderkombetare si Soros dhe xhepit te tyre.

E mos degjoni ata qe thone se beteja qenka me SHBA dhe MB, jo. Betejen e kemi me letyrat tona qe jane vene ne sherbim dhe po shkatrrojne vendin e tyre vetem qe Soros te shtoje ca miliona dhe influence me teper. Mjafton qe ne te shporrim dy qel’besira si Rama e Veliaj dhe asgje nuk do te mbetet nga ajo qe sot duket si fuqi e pamundur per tu mposhtur. E kane bere te tjeret, duhet ta bejme dhe ne , ndryshe na pret nje fund si Guinea apo Sri Lanka. Zgjedhjen e kemi vete ne dore. Une timen e kam bere!