Ambasadorja me deklaratë të fortë: Të tjerë Non-Grata. Askush mbi ligjin. Do të sigurohemi që …


Ambasadorja amerikane ne vend tone Yuri Kim ka reafuar pas lajmeve se Britania e Madhe pritet qe te shpall disa zyrtare “non-grata”, mes tyre edhe shqiptare.

Permes nje postimi, ambasadorja Yuri Kim shkruan se Shtetet e Bahskuara te Amerikes e mirepresim kete vendim te rendesishem, duke theksuar se te gjithe ata qe kane abu’zuar me besimin e publikut per tu pasuruar dhe per shtrembuar ligjin duhet te perballen me drejtesine.

Ajo shton se askush nuk eshte mbi ligjin.

Reagimi i Yuri Kim:

Ne e mirepresim kete veprim te rendesishem. Ata qe kane abu’zuar me besimin e publikut per te pasuruar veten dhe per te shtremberuar sundimin e ligjit – me fjale te tjera, ata qe jane perfshire ne korrpsion te madh dhe mınuar demokracine – duhet te perballen me drejtesine. Askush nuk eshte mbi ligjin.

Me heret u njoftua se Britania e Madhe ka marre disa veprime kunder disa individeve shqiptare me lidhje me krı’mınalitetin dhe korrpsionin.

“Kete jave, Britania e Madhe ka ndermarre veprime kunder disa individeve shqiptare me lidhje me krı’mınalitetin dhe korrpsionin. Mesazhi yne: Veprimet krı’mınale nuk do te mbeten pa pa soja. Se bashku me Shqiperine, do te sigurohemi qe askush te mos jete mbi ligjin