Ministri i Drejtësisë Ulsi Manja i përgjigjet Ilir Metës: S’ka faj i shkreti që nuk e zë gjumi


Ministri i Drejtesise Ulsi Manja i eshte pergjigjur presidentit Ilir Meta, lidhur me aku’zat per skan’dalin me eva’zionin fiskal. Ne nje postim ne Facebook, Manja shkruan se emrat e personave qe kane nde’rruar jete dhe jane perdorur ne kete skan’dal, kane dale nga dosjet qe jane derguar ne Prokurori nga vete hetimi tatimor. Per Presidentin Meta, Manja shkruan se atij ia prish gjumin diçka tjeter, por nuk ka preferuar te jape me teper detaje.

“Uleritese eshte qe Ilir Meta vazhdon ndot dynjane, nderkohe qe emrat e te vde’kurve me te cilet ai luan per te uleritur, jane nxjerre nga dosjet e çuara ne prokurori prej vitesh nga hetimi tatimor! Po diçka tjeter ia prish gjumin Ilir Metes, dhe nuk ka faj i shkreti,”- shprehet ai.

Paraditen e sotme, Presidenti Ilir Meta i ben thirrje Kuvendit qe te reagoje dhe te kete nje qendrim ne lidhje me skan’dalin e evaz’ionit fiskal prej 189 mln eurosh. Ne nje dalje per mediat, Meta permend edhe rastin e zonjes, te cilet i eshte perdorur firma edhe vite pas vde’kjes se saj, duke e cilesuar si skan’dal, ndersa shtoi se tashme askush nuk mban pergjegjesi. Po ashtu, theksoi se kishte dijeni qe parate shkonin per kri’min.