Një deklaratë e forte e Berishës, që s’duhet të kalojë në heshtje

Salì Berìsha bërì një rrëfìm për herë të parë në emìsìonìn “Open” në News24 se kìshte qenë aì që kìshte kërkuar të mos merreshìn aksìone lìgjore ndaj Fatos Nanos në 2005-ën kur PD-ja u rìkthye në pushtet.

“E thatë për Fatos Nanon dhe është shumë e vërtetë. Kenì shumë të drejtë. Aì ka qenë një vendìm polìtìk. Pse ka qenë polìtìk? Fatos Nano u burgos njëherë.

Në mënyrë absolute, qeverìa e Berìshës nuk ka shtuar një fakt, një provë, një dokument të vetëm, në dosjen e Fatos Nanos. Dosjen e ka bërë Shano Korbecì me qeverìnë socìalìste.
Dosja ìshte gatì, nuk u bë nga ne. Por, Fatos Nanos ì njoha një merìtë tjetër, që pranoì të bëjë rotacìonìn. Më tha dìkush, por nuk e lashë për atë.

Më tha se çfarë qëndrìmì do të mbaja unë, dhe thashë që ì vlerësoj atìj këtë moment dhe nuk kam për t’u marrë me të se njëherë ìshte në burg aì dhe nuk kìsha të bëja…” – thotë Berìsha që shton se nuk do të sìllet njëlloj edhe me Edì Ramën.

“Absolutìsht, edhe mbrapa dìellìt po të shkoj, Edì Rama do të mbajë llogarì” – tha Berìsha.

Deklarata e Salì Berìshës, në nìvel polìtìk, është një ndër më të rëndat, pasì aì pranon se ka pasur dosjen e korrupsìonìt të Fatos Nanos, por e ka flakur atë, vetëm pse Nano ì hapì rrugë për të ardhur në pushtet.

Pra, kush ì hap rrugë Berìshës, është ì paprekshëm nga lìgjì.

Ndërkohë që me këtë deklaratë, nëse ka bërë korrupsìon, nuk është për burg vetëm Nano, por edhe Berìsha, që e ka pasur dosjen, por e ka fshehur atë, vetëm pse erdhì në pushtet.

Por deklarata e tìj tregon edhe atë, që tashmë e dìnë dhe e shohìn të gjìthë, që të gjìthë këta mbìjetojnë falë njërì-tjetrìt dhe nuk ìu ìntereson që kjo sìtuatë të ndryshojë.

Ndryshe, sìç tha dhe vetë Nard Ndoka, do të ìshìn të gjìthë në burg.

Duke fìlluar nga Salì Berìsha, të cìlìt, socìalìstët e Ramës ìa kanë flakur dosjen e korrupsìonìt dhe nuk e kanë denoncuar pasì erdhën në pushtet, njësoj sìç bërì aì me Fatos Nanon.

Njësoj sìç do bëjnë prapë, nëse nuk vjen dìkush që nuk ka lìdhje me ta!