Jorida Tabaku në të njëjtën linjë me Sali Berishën. Nuk i heq asnjë presje kërkesave të Ish Kryeministit


Deputetja demokrate Jorida Tabaku ka deklaruar se Partia Demokratike ka prezantuar kater amendamente per plotesimin projekt-rezolute per den imin e gjen’ocidit serb ne Srebrenice. Tabaku ka thene se Parlamenti duhet te den’oje gjen ocidin, te njohe shkeljen e te drejtave te njeriut, te njohe mas akren e kryer nga ush’tria serbe dhe te vra sjen e civileve. Po ashtu ajo ka theksuar se pa keto kater amendamente kjo rezolute nuk ka asnje vlere.

“Neser ne Parlamentin e Shqiperise do te diskutohet nje projekt-rezolute per gen ocidin se rb ne Srebenice.
Ne emer te PD kemi prezantuar 4 amendamente, pa te cilat kjo rezolute eshte e paplote. Se pari, duhet te den ojme gen ocidin serb ne Srebenice; duhet te njohim shkeljet e te drejtave te njeriut; duhet te njohim mas akren qe ush’tria serbe ka kryer ne Srebenice, por njekohesisht vra’sjen dhe masa krimin e 8000 civileve.

Une besoj qe eshte ne lartesine e Parlamentit te Shqiperise te ngrihet ne te njejtin nivel me ate te Kosoves dhe te Malit te Zi, qe i kane de’nuar kr imet serbe ne Srebenice. Pa keto, çdo miratim tjeter eshte thjeshte nje leter rutine e cila nuk ka asnje vlere as per memorien historike, por njekohesisht as per perkujtimin e ketyre vikt’imave.”, tha ajo.

Kujtojme qe ishte Sali Berisha i cili kerkoi miratimin ne parlamentin shqiptar te kesaj rezolute muajin e kaluar e cila deshtoi te kalonte ne kuvend.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *