Dhoma Amerikane e Tregtisë paralajmëron Qeverinë Shqiptare për “Amnistinë Fiskale”. Kjo krijon …


Kreu i Dhomes Amerikane te Tregtise, Enio Jaço ka treguar cilat jane prob lemet kryesore qe sjell miratimi i nismes per amnistine fiskale.

Sipas tij, ky draft nese miratohet dhe pa mbeshtetjen e institucioneve te rendesishme nderkombetare, krijon hapesira per past’rim parash, evazion fiskal dhe konkurence te pan’dershme.

Pyetje: Nisma per amnistine fiskale a keni qendrim qe qeveria ka ndermend te legalizoje para te pistta deri ne 2 milione euro?

“Ne lidhje me amnistine fiskale ne e dime qe ka pasur nje draft se fundmi qe eshte futur ne konsultim publik, ky draft ne duam me teper kohe per ta analizuar plotesisht por opinioni tani eshte qe drafti ekzistues ka ndryshim nga te meparshmet por nuk jane ndryshimet esenciale.

Prob’lemi qe kemi pasur ne me ligjin e amnistise ka qene ne parimin kryesor hapesiren e mundesine qe krijon per pasttrim parash dhe evazion fiskal.

Ky eshte problemi kryesore qe ne kemi. Por nuk e kemi vetem ne e kane shume partnere nderkombetare.

Nese ky ligj ka marre aprovimin apo mbeshtetjen e partnereve nderkombetare, struktura si FMN, BE, Moneyval atehere ne do ishim mbeshtetes se ato jane struktura kryesore qe shikojne detajet me rendesi.

Nese e kunderta eshte e vertete problemet e shqe’tesimet tona vijojne te jete si me pare e jane shume serioze per kete ligj.

Problemi tjeter eshte konkurenca e pandershme, hapesirat qe krijon ky ligj per konkurencen e pandershme“, deklaroi Enio Jaço nga Dhoma Amerikane e Tregtise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *