Damian Gjiknuri lejon amnistin per Cunat e Londres per te pastruar parate….

Sekretarì ì Përgjìthshëm ì PS Damìan Gjìknurì u ka bërë thìrrje emìgrantëve shqìptarë në Brìtanìnë e Madhe që të vìjnë të ìnvestojnë në Shqìpërì dhe të përfìtojnë nga nìsma e re e qeverìsë për të amìnìstuar të ardhurat e fìtuara nga aktìvìtete të lìgjshme.





Gjatë një bashkëbìsedìmì me shqìptarët që punojnë dhe jetojnë në londër bashkë me dy deputetët e tjerë Blerìna Gjylametì dhe Lavdrìm Krashì, Gjìknurì nënvìzoì se nga nìsma e re, të rìnjtë që punojnë dhe jetojnë në Londër mund të përfìtojnë nga amnìstìa vetëm për të ardhurat nga aktìvìtete të lìgjshme.





“Shumë shpejt do mìratojmë edhe lìgjìn për amnìstìnë fìskale. Unë e dì shumë mìrë realìtetìn. Njerëz këtu mund të punojnë me emra të tjerë, njerëz këtu mund të punojë dhe në të zezë, punojnë në fìrma ndërtìmì, në bujqësì. Kjo është një mundësì e mìrë që qeverìa shqìptare po e bën për të legalìzuar, për të amnìstuar të gjìthë këtë para që vjen nga mundì ì shumë shqìptarëve. Këtu në Londër shumë njerëz kanë ardhur dhe me ìdentìtet tjetër se ashtu që koha në vìtet 90’. Nganjëherë kanë vështìrësì për transfertat bankare për të ardhurat e tyre.





Përse? Sepse autorìtetet kërkojnë llogarì. Janë burokracì, ka paragjykìm. Se kështu është bota plot paragjykìme. Jo erdhën këto çunat e Londrës, jo erdhën çunat e Londrës, pse more çfarë kanë çunat e Londrës?! Njerëz sì të gjìthë janë, janë njerëz që kanë marrë rrìsqet e tyre, duan të ndërtojnë jetën e tyre.

Kjo është një mundësì shumë e mìrë. Përse? Sepse kenì mundësì të legalìzonì paratë tuaja dhe t’ì ìnvestonì në Shqìpërì me një pagesë mìnìmale takse. Përveçse legalìzìmìt të parasë tuaj kjo do krìjojë domosdoshmërìnë për të ndjekur ìnvestìmet aty. Përse jo të blesh një pasurì në Shqìpërì përse jo të ndërtosh një aktìvìtet ekonomìk. Tashmë mundësìtë janë shumë të mìra dhe në agro-turìzëm. Shumìca juaj mbase këtu vìjnë nga krahìna të ndryshme të Shqìpërìsë”, theksoì Gjìknurì.

Leave a Reply

Your email address will not be published.