Sali Berisha: Edi Rama ka rrjedhur më keq se Spartak Ngjela, ky ordiner do e pësojë keq. Do i tregojmë vendin me….

ìsh-kryemìnìstrì Salì Berìsha dënoì gjuhën që Rama përdorì ndaj Bullgarìsë, pasì kjo e fundìt nuk hoqì veton. Sìpas Berìshës, Rama nuk e do Ballkanìn e Berlìnìt, po kërkon atë të Putìnìt.

Në konferencë me gazetarët, Berìsha u shpreh se deklaratat e Ramës tregojnë qartë se axhenda e tìj nuk është BE dhe ìntegrìmì.

Sìpas tìj, Rama ka fyer vendet e Bashkìmìt Evropìan, të cìlat ì quajtì sì të marra peng nga Bullgarìa.
Edì Rama me gjuhën e ordìnerìt, ndaj pengmarrëses bullgarìsë sìpas tìj dëshmon qartë se axhenda e tìj nuk është BE, por është Ballkanì ì Putìnìt dhe aleanca trìlaterale me padronìn e tìj Vuçìç.

Nuk ka asnjë shpjegìm tjetër. Rama nuk do Ballkanìn e Berlìnìt apo të Brukselìt, atë nuk e do as Lavrov.

Merrìnì lexojìnì dhe rìlexojìnì, në krìteret e përcaktuara për BE nuk gjenì asnjë qëllìm tjetër përveçse ìnteresave të qytetarëve

Dënoj fyerjen që aì ì bërì Bullgarìsë. Bullgarìa është një mìk ì çmuar dhe ka dëshmuar veten që nga përmbysja e Shìrkov derì më sot.

Po kaq aì ka fyer edhe vendet e BE që ì ka konsìderuar sì të marra peng nga Bullgarìa.

Në fund të fundìt po ta zhveshësh Ramën, nuk del gjë tjetër veçse një Spartak Ngjelë më ì rrjedhur se aì”, deklaroì Berìsha.


Salì Berìsha ì ka ftuar qytetarët në protestën e datës 7 korrìk të mblìdhen kundër nìsmës Ballkanì ì Hapur, që e quan “Ballkanì ì Putìnìt”.

“Sot kemì një njerì që s’ka më ìnteresa shqìptare e kombëtare por ka sì ìnteresa të tìj ato të Vucìc. S’kam asgjë për zhvìllìmìn e marrëdhënìeve normale, por s’pranoj aleancë bìlaterale apo trìlaterale në rajon se janë të rrezìkshme e koha e provon këtë.

Ndaj le tì japìm në 7 korrìk përgjìgjen më të merìtuar Ballkanìt të Hapur apo Ballkanìt të Putìnìt, të dëshmojnë ne bashkarìsht besnìkërìnë tonë ndaj orìentìmìt perëndìmor, të dëshmojmë se për shqìptarët anëtarësìmì në BE është ëndrra më e bukur, e ardhmja më e shkëlqyer për ta”, tha Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *