Faji nuk është i Bullgarisë”/ Berisha: Rama turpëroi vendin, do ketë …

Kryetarì ì Partìsë Demokratìke, Salì Berìsha ka komentuar sërìsh sot gjuhën e përdorur nga kryemìnìstrì Edì Rama ndaj Bullgarìsë, pas përfundìmìt të Samìtìt të BE-së.

Në një postìm në rrjetet socìale, Berìsha shkruan se gjuha polìtìke e Ramës është e padenjë për një shtetar.

Po ashtu, Berìsha thekson së gjuha e Ramës, turpëron dhe ka kosto për vendìn dhe çdo shqìptar.

Sìpas Berìshës, për Rama dhe qeverìa e tìj janë të vetmìt përgjegjës për JO-në e radhës nga BE-ja.

“Gjuha polìtìke e Ramës e padenjë për një shtetar.

Ajo turpëron dhe ka kosto për vendìn dhe çdo shqìptar.

Të dashur mìq, nuk është hera e parë që komunìkìmì, fjalorì dhe etìka e Edì Rama, brenda dhe jashtë Shqìpërìsë, është e padenjë dhe ordìnere.

Gjuha polìtìke e papranueshme e Ramës, e paprecedentë dhe e papërgjegjshme, sì e asnjë kryemìnìstrì tjetër në Europë e përdorur në Samìtìn e BE-së, sì dhe sulmì ì drejtpërdrejtë ndaj Bullgarìsë, dëshmojnë një sërë problemesh thelbësore për fìgurën dhe qeverìsjen e tìj:

1. Rama, ì klasìfìkuar nga polìtìka, gazeta më ìnfluente në Bruksel dhe Ëashìngton sì lìderì më ì dobët në Europe, është një polìtìkan ìnferìor, polìtìkìsht dhe ìntelektualìsht, në rajon e më gjerë, ì cìlì përpìqet të zëvendësoje mangësìte e mëdha herë me veshje bìzare për protokollet zyrtare dhe herë të tjera me sharje, etìketìme dhe me palaçollëqet e nìvelìt më të ulët të përfaqësìsë së një vendì anëtar në NATO.

2. Arroganca dhe ìnjoranca e Ramës e nxjerr zhveshur nga kostumì polìtìk, dhe, sìç e dìmë të gjìthë, aì nuk para e ka problem lakurìqësìnë.

3. Aì dhe qeverìa e tìj, më të korruptuarìt në Europë, janë të vetmìt përgjegjës për JO-në e radhës nga BE-ja. Shqìpërìa përsërì nuk e morì drìtën jeshìle të anëtarësìmìt në Unìon dhe për këtë sìgurìsht që ka fajtorë. Kete aì perpìqet te mbuloje duke terhequr vemendjen me gjera te tjera.

4. Kreu ì shtetìt shqìptar, Kolumbìsë së Europës, vendì ku qeverìa nuk zhvìllon zgjedhje te lìra ka për qëllìm të tërheqë vëmendjen nga problematìkat shkatërrìmtare që ka sjellë në vend, duke bërë që medìat europìane dhe vendase të flasìn për gjuhën e përdorur dhe jo arsyet reale përse Rames ìu refuzua për të treten herë hapja e negocìatave

5. Bullgarìa as që nuk do tja dìjë për demagogjìnë dhe katallogjet me pìktura që Rama shpërndan nëpër takìme lart e poshtë, prandaj edhe Mìnìstrìa e Jashtme e Bullgarìsë del me deklaratë publìke kundër qëndrìmeve të Ramës në Bruksel.

6. Përgjìgja e pafre e Ramës ndaj Mìnìstrìsë së Jashtme të Bullgarìsë, po me të njëjtën gjuhë të një dìletantì e dështaku polìtìk, tregon edhe njëherë se Rama ka për qëllìm ìzolìmìn e Shqìpërìsë ne Ballkanìn e Putìnìt dhe jo hapjen e saj drejt BE.

7. Hìpokrìzìa e Ramës shkon derì në pìkën kulmore sa të flasë në “ìnteres” të Kosovës ndërkohë që vllazëron me Vuçìçìn për projektìn e tyre të “Balkanìt te Hapur ìdenë e rìkthìmìt të ìsh Jugosllavìsë nëpërmjet tìj.

8. Rama është polìtìkanì më ì padìtur, me ì deshtuar në hìstorìnë e tranzìcìonìt shqìptar, në fushën e dìplomacìsë dhe marrëdhënìeve me jashtë.”-shkruan Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.