SHISH: Zyrtari i Lartë i Kabinetit të Qeverisë i shet Sekrete të Klasifikuara Shtetërore diplomatit të …


Nje zyrtar i larte i kabinetit qeveritar ka tentuar te shese informacione te klasifikuara si se’krete shteterore per nje diplomat te huaj, nga vendet “jo miqesore”.

Historia eshte bere e ditur nga raporti vjetor i Sherbimi Informativ Shteteror, Ervin Karamuço zbulon detaje.

“Dyshohet qe eshte nje funksionar i larte qe vitin e kaluar qe ka komunikuar me nje diplomat, kane pasur shume kontakte. Ai ka marre para i eshte dhene edhe nje burse nga ai shtet dhe ne kembim te kesaj ka dhene informata sekrete shteterore. Pseudonimi  i tij eshte “çelesi” dhe i huaji eshte “rezidenti”. eshte nje histori qe eshte mbajtur sekret.

“Çelesi” eshte nje funksionar i kabineteve te larta qeveritare. Ka marre para dhe ka çuar djalin ne nje shkolle jashte vendit ne kembim te se’kreteve shteterore. “Rezidenti” eshte i huaji, e ka marre ne restorante jashte Tirane. I ka qare hallin, qe une kam vetem nje rroge, dua te çoj djalin jashte. Ky i ka thene do te ndihmoj per djalin. Kane rene dakord. Deri ketu mbyllet historia e publikuar nga SHISH.

Diplomati eshte larguar menjehere dhe eshte shpallur non grata. Ndersa zyrtari nuk e ka konsumuar si veper. Presidenti dhe kryeministri jane ne dijeni te kesaj ngjarje qe ka ndodhur vitin e kaluar. Ai eshte levizur nga posti, por nuk eshte arr’estuar. Behet fjale per kabinetin e ngushte”, tha ai.

Eksperti shton me tej se duhet te mesojme se cili eshte “çelesi” i kapur ne pergjime. “Ne duhet te dime kush eshte “çelesi”. Ky vend nuk mund te shitet per shkollim djali. Une dua ai person qe e ka bere kete gje duhet te shkoje ne bu’rg. SHISH ka dashur ta beje ne nje forme skupi per te rritur edhe vigjilencen ne shoqeri. Ne i dinim te vjetra keto. Do kete te tjera tentativa dhe ne nuk duhet te kemi njerez qe shiten kaq lire”, tha Karamuço.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *