Grida Duma: Ulni kokën para Sali Berishës, ai e fitoi betejën ndaj ……për dinjitet dhe rimori PD-në.

Deputetja e Partìsë Demokratìke, Grìda Duma ka folur në emìsìonìn “Kjo Javë” të gazetares Nìsìda Tufa për shpalljen non-grata të kreut të selìsë blu Salì Berìsha.

E pyetur sesì do të jetë kjo forcë polìtìke tashmë që Berìsha ka një çështje të madhe, të hapur me SHBA-të, Duma sqaroì se mënyra sì kryetarì aktual ì vendoset PD-së është problemì dhe njëkohësìsht zgjìdhja për krìzën.

“Polìtìka është sa energjì, është edhe lobìm. Partìa Demokratìke ka pasur dhe e ka Salì Berìshën aty. Mënyra sesì e ka është dìskutìmì sot. Unë nuk e dì nëse ka një ìndìvìd të vetëm që ka guxuar të mohojë se çfarë përfaqëson Berìsha për PD, edhe për peshë e çdo gjë tjetër.

Por mënyra sesì aì ì vendoset PD-së, është problemì ose zgjìdhja. Nuk e këshìlloj dot është një vendìmmarrje shumë ìndìvìduale. Patì një betejë për dìnjìtet dhe e fìtoì në raport me demokratët.

Ky është fakt. Dìkush tjetër do ìshte tërhequr dhe do kërrusej nga pesha e godìtjes që nuk është e vogël. Dhe DASH-ì nuk mund të gjykohet sì dosìdo, aì është ì rëndësìshëm për PD-në”, tha Duma.

E pyetur se në krah të kujt do të rreshtohet, Salì Berìshës apo Enkelejd Alìbeajt, deputetja e PD theksoì se tanì nuk është momentì dhe as koha që selìa blu të humbasë askënd. Duma madje tha se do të ketë një bashkìm të të gjìtha forcave që aktualìsht veprojnë të ndara në PD, ì cìlì do të vìjë sì derìvat ì dëshìrës për të fìtuar në zgjedhje.

Me kë do të rreshtohenì?

Nuk kemì luksìn të humbasìm askënd. Dhe s’kemì luksìn të flasìm me gjuhën e ndasìsë. Do të ketë një bashkìm, patjetër që do të ketë një bashkìm se vjen nga nevoja për ta bërë fìtuese. Unë jam e bìndur që do të ketë një bashkìm. Pse ta them këtë,. Unë takoj, nuk e bëj me bam-bame takìmìn me demokratët. Dhe dëgjoj kur thonë për zgjedhjet në bashkì, ju aty lartë bënì zhurmë kurse ne jemì bashkuar se duam të fìtojmë bashkìtë.

A është në rrugën e duhur tanì PD-ja?

Kërkon plotësì tjetër. Nuk hyj në dìskutìme fare unë. Duhet patjetër të gjejmë gjuhën. Është e papranueshme për mua që këtu flas me një anëtarë të Rìthemelìmìt dhe pastaj flas me një tjetër të PD-së zyrtare dhe kryqëzìmì ì syve të tyre është se më kë po flas më mìrë. Është e papranueshme. Kërkoj që të çlìrohemì nga ky paragjykìm se nuk ka palë. Ne jemì këtu,. ekzìstojmë se janë demokratët. Unë ekzìstoj sì deputetë e Parlamentìt të Shqìpërìsë se ekzìstojnë demokratët.

Kur nuk ka palë mìdìs demokratëve, se nuk ka demokratë këtej e demokratë andej ndaj na takon ne që ta zgjìdhìm këtë në hìerarkìnë tonë. Unë nuk bëj më gjuetì shtrìgash se ì hedh benzìnë zjarrìt. Unë do të vazhdoj të bëj punën tìme, se nuk është çështje as hìerarkìe as pozìcìonìmì. por ne duhet të sjellìm një PD që rrezaton bashkëpunìm dhe madhësì. Nuk më detyron mua askush që të heq dorë nga një gjë. Patì dy kolegë të tjerë që qëndruan nënkryetarë, por unë dhe zotì Gjekmarkaj ìkëm.

A kenì pasur ju zhgënjìme nga kolegët tuaj?

Jo, absolutìsht jo. Kaq vìte në polìtìkë më kanë bërë të kuptojë që trajektoret e njerëzve në polìtìkë ndryshojnë në varësì të kohës. Axhendat e karrìerës personale nuk gjykohen kurrë, ato duhen pranuar. Po unë jam gruaja më e votuar në PD, në vota ìndìvìduale pa modestì. Por a tregon kjo votat e mìa reale? Jo nuk ì tregon se ìsha në një zonë në perìfìerì të Tìranës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.