Rama zbulon debatin me Erion Veliaj/ Do ti shkul kellqet

Bashkitë i kanë mundësitë që të ndërtojnë dhe krijojnë shanse për familjet që kanë nevojë për strehim e të fitojnë para.

Më thoni një kompani bashkiake që fiton para për buxhetin e tyre në funksion të strehimit. Nuk ka pse”

Rama bëri shembull drejtuesin e Tiranës përpara kryebashkiavë të tjerë se si duhet të veprojnë në të ardhmen për të krijuar të ardhura të reja fianciare, duke përdorur pikërisht ndërtimin e palateve.

Edi Rama: Kemi pasur një debat të gjërë dhe të thellë me drejtuesit e bashkisë së Tiranës me këtë. Nuk mundet që qeveria të përgjigjet për çdo kërkesë dhe çdo nevojë e pamundur. Nga ana tjetër nuk ka pse oportunitetet që janë aty për tu shfrytëzuar të mos i shfrytëzojë por tia delegojë privatit.

Rolin e zhvilluesit e luajnë shumë investitorë që nuk kanë fare kompani ndërtimi. Marrin kompani ndërtimi dhe zhvillojnë pronat. Pse nuk e bëjnë bashkitë. Me një gurë vrasin dy zogj. Krijojnë oportunitete të reja për të pastrehët e tyre e nuk presin nga Enti i Banesave por strehojnë njerëzit e tyre e nga ana tjetër shesin për të mbledhur të ardhura. Pse të mos bëhet.

Një tjetër gangrenë e drejtuesve vendorë është ujë dhe mungesa e digjitalizimit të shërbimve.

Deri në zgjedhjet e ardhshme vendore, kryebashkiakët socialistë duhet të kenë të qartë porosinë e shefit të tyre, disiplinë financiare, burime të reja të ardhurash fianciare dhe përgjegjshmëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *