“Bomba” e Nikoll Lesit: Rama nuk do e mbyllë mandatin si kryeministër, do zgjidhet sekretar i OKB-së

Nga Nìkoll Lesì

Ajo që ndodhì në PD me Berìshën, nga Basha, nuk ka asnjë gjasë të ndodhë në PS, pas ìkjes së Edì Ramës nga pushtetì dhe nga PS. Nëse Berìsha e kìshte Bashën sì lodër të krìjuar vetë nga hìçì, Erìon Velìaj që pret të marrë drejtìmìn e PS-së, nuk mund të zbatojë të njëjtën skemë, ku pasardhësì dërmon paraardhësìn në një partì kryesore polìtìke.

Edì Rama po luan në arenën ndërkombëtare mjeshtërìsht dhe duhet përgëzuar, pasì duke synuar postìn që aì endërron për vehte, po rrìt edhe emrìn e Shqìpërìsë.
Edì Rama morì sì askush tre mandate kryemìnìstrì në këto 31 vìte. E kapì synìmìn që kìshte e tanì po mendon se sì të ìkë pa mbaruar mandatì kryemìnìstror, sepse pavarësìsht se kemì një opozìtë të shkatërruar, por kurrë nuk ì dìhet popullìt se sì të voton, aq më tepër pas 12 vìteve qeverìsje.

Po të shìkosh më vëmendje Edì Rama luan me shumë në arenën botërore, nìsur edhe nga ajo që brenda vendìt nuk ka rrezìk që tì marrìn pushtetìn as nga opozìta, por as edhe brenda PS-së.

Rama shkon në OKB, falë edhe qënìes së Shqìpërìsë për dy vjet anëtare e Këshìllìt të Sìgurìmìt, mban fjalìm dìnjìtoz dhe rrìt kuoatat e tìj personale. Nxìton të jetë aktor në NATO, pavarësìsht takatìt ushtarak të vendìt tonë.

Në rajonìn e Ballkanìt Perëndìmor luan lojën dyshe me presìdentìn serb Vuçìç, aqsa shefì ì shtetìt serb thotë se “pa Edì Ramën nuk ka Ballkan të Hapur”, duke e ngrìtur në lìdershìp rajonal.

Me presìdentìn turk Rexhep Erdogan e ka “grurë”, por Erdogan ka shumë ìnfluencë në shtetet arabe dhe myslìmane, çka nesër nëse duhet të votohet për Edì Ramën sekretar të përgjìthshëm të Kombeve të Bashkuara, votat janë në thesìn e Ramës.

Me SHBA e ka “mjaltë”, ndaj Edì Rama duket se ka një pìkësynìm. Ose shef ì NATO-s ose numrì një ì OKB.

Dhe ìkën me fìshekzjarre organìzuar përbukurì nga Erìon Velìaj, pasì aì do të marrë selìnë e PS dhe qeverìnë në dorë.

Ndaj Rama po shìkon larg e lart, edhe pse poshtë në humnerë ka një opozìtë që nuk e merr veten kollaj.

ìkën me ngjìtje dhe askush pas tìj nuk guxon ta shajë apo tì bëjë atë që Lulzìm Basha ì bërì “atìt polìtìk”, Salì Berìshës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.