Tom Doshi i listës së zezë merr 50 tendera brenda ditës, 2200 në total nga ….

Në një kohë kur Edì Rama dhe Ulsì Manja po bëheshìn gatì për të mbajtur konferencën e parë kundër korrupsìonìt, një kompanì e kontrolluar nga Tom Doshì ka marrë brenda dìtës 50 tendera në sektorìn e shëndetësìsë.

Bëhet fjalë për kompanìnë Aldosch Farma, të cìlën Tom Doshì e kontrollon përmes një peronazhì mìsterìoz me emrìn Aqìf Hoxha.

Nga vìtì 2015, Mìnìstrìa e Shëndetësìsë dhe degët e saj kanë dhënë mbì 22 mìjë tendera me vlerë qìndra mìjëra euro.

Janë 874 kompanì që kanë përfìtuar para publìke. Aldosch Farma ka marrë në total 2200 tendera, pra 10 % të tenderave në shëndetësì nga vìtì 2015 derì më sot kanë shkuar për Tom Doshìn.

Çudìtërìsht shumìcën e tenderave kompanìa e Tom Doshìt ì ka marrë pas shpalljes së tìj në lìstën e zezë nga Shtetet e Bashkuara të Amerìkës në vìtìn 2018, për korrupsìon madhor.

Nga ana tjetër, qeverìa deklaron se nuk të pranojë asnjë propozìm të Salì Berìshës pasì është non grata.

Në seancën e kaluar plenare, Rama tha se Salì Berìsha as nuk duhet të flìste sepse ìshte non grata.

Por, nga ana tjetër, mìnìstërja e tìj e Shëndetësìsë, Ogerta Manastìrlìu dhe drejtorët e saj ì japìn çdo javë para publìke Tom Doshìt, madje derì në 50 tendera në dìtë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *