Artan Lame: Në Kadastër “Hiqja Lenës jepja Prenës”. Nuk është problem 20, 30 apo 50 mije lekshi

Kreu i Agjencise se Kadastres, Artan Lame ka folur per korrpsionin ne institucionin qe ai drejton dhe ka pranuar se ende vijon te mbetet problem dhenia e ryshfetit apo siç quhet ndryshe ne gjuhen popullore “kafe 20, 30 apo 50 mije leke” per te marre sherbimet.

“Mbetet ende problem ai korrpsioni i vogel endemik, me 20, 30 apo 50 mije leke. Kjo zhduket nga sherbimet online. Ne Kadaster kane kerkuar rritje rroge, kjo shenja me e sigurte e uljes se korrpsionit. Nese per doganieret dikur thuhej “ou pse ka dhe rroge”, fakti qe po bejne pre sion per rritjen e rroges tregon se eshte ulur shume indeksi i korrpsionit”, tha Lame.

Nderkohe, per nje tjeter forme te korru psionit qe ka ekzistuar Lame tha se eshte ajo e grisjes se fleteve te regjistrit dhe marrjen e prones permes ryshfetit me metoden “merrja Lenes jepja Prenes”.

Por per kete forme korru psioni kreu i Kadastres u shpreh 99.9% i bindur se nuk ndodh me, por nuk dha 100% garanci sepse sipas tij “te çmendur do kete gjithmone”.

“Dy jane format e korru psionit ne Kadaster, madje njera ka qene nuk eshte me. Njera eshte korru psioni i vogel endemik na 30 mije, bjer 50 mije qe ta bej. E tjetri korru psioni i madh qe merrja Lenes e jepja Prenes. Merrja pronen, ndrysho gris regjistrin.

Ky eshte korru psioni qe e ka shka terruar ne themel sistemin, ndryshimi ne themel i pronesive. Kjo ne 99.9 te rasteve e them me pergjegjesi te plote nuk ndodh me. Ngaqe si arsye eshte dixhitalizimi dhe skemimi i qarte i punes ne sistem”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.