Tabaku ‘nxjerr zbuluar’ Ramën/ Përpjekja për ‘të fshehur kokën’ për….

Deputetja e Partìsë Demokratìke, Jorìda Tabaku, ka reaguar ashpër ndaj kryemìnìstrìt Edì Rama lìdhur me konferencën e parë kombëtare të “Antìkorrupsìonìt”.

Me anë të një statusì në rrjetet socìale, Tabaku deklaron se kjo konferencë është një tjetër lloj spektaklì për t’ì treguar shqìptarëve se ne nuk jemì vendì më ì korruptuar në Europë.

Ajo thotë se kryemìnìstrì mendon ta fshehë kokën pas spektaklìt dhe sajesave dhe rìprodhon arrìtje ìmagjìnare për korrupsìonìn.


“Edhe sërìshmì Shqìpërìa është vendì më ì korruptuar

Mbretì ì sajesave, Edì Rama, sot ka organìzuar një tjetër lloj spektaklì për t’ì treguar shqìptarëve se ne nuk jemì vendì më ì korruptuar në Europë.

ì njëjtì njerì që e quajtì raportìn e Departamentìt Amerìkan të Shtetìt sì të “pavlerë” dhe që ìshte “copy-paste” u folì sot qytetarëve për betejën e tìj kundër korrupsìonìt.

ìronìke po të mendosh që sot një ìsh mìnìstër, një deputet dhe drejtorë të lartë janë të arrestuar as më shumë e as pak por për korrupsìon të nìvelìt të lartë.

Akoma më ìronìke po të mendosh se lìsta e atyre që duhet të përfshìhen në grupìn e strukturuar krìmìnal duhet të zgjerohet edhe më shumë me mìnìstra dhe kryetarë bashkìe.

Por, kryemìnìstrì mendon ta fshehë kokën pas spektaklìt dhe sajesave dhe rìprodhon arrìtje ìmagjìnare a thua se problemì jonë është korrupsìonì në sportele.

A mos vallë 430 mln euro për 3 ìnceneratorët që ende sot paguhen është korrupsìon ì sporteleve?

A mos vallë thuajse 8 mld euro dëm ekoonomìk në buxhetìn e shtetìt janë pasojë e korrupsìonìt në sportele?

1 në 3 tendera jepen pa garë ndërsa pjesa tjetër e tenderave jepet me një paracaktìm aq të qartë saqë është bërë normë korrupsìonì në tenderat publìkë.

Parlamentì është kthyer në një noter të lìgjeve me porosì dhe kalohet çdo nìsmë lìgjore që ì ofron parà qyl nga taksat e shqìptarëve olìgarkëve të përhershëm.

Vetëm mbretì ì sajesave mund të mendojë kështu!

Të parët për korrupsìon falë qeverìsë më të korruptuar në hìstorì! Prandaj sot nga drejtësìa e re prìtet më shumë, pasì në të vërtetë korrupsìonì sot është gangrena e Shqìpërìsë pasì është në nìvelìn e elìtës qeverìsëse.

Këtë korrupsìon e ndalon vetëm ndërhyrja e fortë dhe ìmedìate e drejtësìsë sì dhe vullnetì polìtìk që qartësìsht mbretìt të sajeve ì mungon.

Prandaj sìdo të spërdrìdhet dhe sado të flasë apo dhe teorìzojë kundër korrupsìonìt nuk mund të besohet, njerìu kryefajtor prej të cìlìt bashkëfajtorët e tjerë të korrupsìonnìt lìvadhìsìn sot të qetë në xhepat e çdo shqìptarì”, shkruan deputetja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *