Korrupsioni duhet luftuar çdo ditë”/ Mesazhi i fortë i Yuri Kim

Ambasadorja e SHBA-ve në vendìn tonë Yurì Kìm, theksoì se qeverìa shqìptare ka bërë hapa para në luftën kundër korrupsìonìt.

Gjatë fjalës së saj në “Konferencën Antìkorrupsìon” Kìm theksoì se Shqìpërìa dhe shqìptarët merìtojnë më shumë, prandaj korrupsìonì duhet luftuar çdo dìtë.

Më duhet të hamendësoj nga salla e mbushur plot këtu, që nënkupton që qeverìa e Shqìpërìa është shumë e përkushtuar kundër korrupsìonìt në një mënyrë që tejlakalon përkushtìmìn e mëparshëm. Lufta kundër korrupsìonìn nga përvoja jonë, jo se ne nuk kemì korrupsìon dhe kemì të drejtë tu japìm një mësìm të gjìthëve, pro flasìm për të sepse ne kemì përjetuar në hìstorì se çdo të thotë kur nuk lufton korrupsìonìn. Do doja tu thoja që të gjìthë ne, ju sì qytetarë të Shqìpërìsë dhe unë sì përfaqësuese e SHBA-ve për të thënë mjaft me korrupsìonìn, të mbrojmë demokracìnë, Shqìpërìa të jetë më e fortë.


Mendonì se ku kenì arrìtur sì vìt, vìtìn e kaluar festuam 30 vìte të një Shqìpërìe të lìrë, të një Shqìpërìe që hoqì qafe komunìzmìn, dìktaturë. Tanì ja ku jemì, 31 apo 32 vìte nga fundì ì komunìzmìt, 100 vìte qëkur SHBA dhe Shqìpërìa vendosën lìdhjet dìplomatìke, ju duhet të kìshìt thënë 30 vìte më parë se Shqìpërìa do të lëvìzte në një nga vendet më të varfra në botë, në një vend që ka një ekonomì në lulzìm.

Por gjìthashtu është edhe frustruese sepse ky vend dhe ky popull ka aftësì shumë më tepër, por e bllokon korrupsìonì. Perceptìmì që më duhet të kem lìdhje të veçanta, të jap ryshfet për të përdorur talentet e mìa, kësaj duhet t’ì jepet fund”, tha Kìm

Leave a Reply

Your email address will not be published.