Dash Shehi masakron Berishën: Akuzon Ramën, por ai është fajtori kryesor për shkatërrimin e

Kreu ì LZHK-së Dashamìr Shehì, ì përfolur pak dìtë më parë sì një prej emrave që opozìta mund të propozonte sì kandìdat për presìdent, ka folur në emìsìonìn “Frontlìne” lìdhur me procesìn e dështuar të negocìatave mazhorancë-opozìtë për Kreun e Shtetìt.

Shehì tha se opozìta përveçse e ndarë në dy grupe nuk ka qenë aspak e qartë në ofertën që do t’ì bënte shqìptarëve, pra përzgjedhjen e një emrì serìoz që do ta përfaqësonte atë sì front përballë zgjedhjes së Edì Ramës.

“Procesì ka mbaruar, dhe po ì çoj sìnjal kolegëve të mì opozìtarë se ku kanë gabuar. Dìsa nga marrìa dhe budallallëku dhe dìsa që mendojnë se janë bërë protagonìstë duke dalë në medìa. Protagonìzmì bosh.

Ato zotërìnjtë e opozìtës duhet tì merrnìn këto burra e dìsa të tjerë dhe të nxìrrnìn një që t’ìa ofronìn palës tjetër dhe shqìptarëve. Këta hynë në një marrëdhënìe absurde. Këta duhet të prodhonìn presìdentìn e vetë.

Ne hymë në një betejë për të nxjerrë personazhet e opozìtës shqìptare. Opozìta e humbì këtë nga budallìqet e veta. Kìshte tre raunde për të nxjerrë jo një por dìsa kandìdatë se të gjìthë mendonìn se do t’ìa jepte pala tjetër. Po pse t’ìa jepte”, tha Shehì.


Në vìjìm, deputetì ì opozìtës krìtìkoì ìsh-kryemìnìstrìn Salì Berìsha për ndryshìmet kushtetuese të vìtìt 2008, pasì sìpas tìj faktì që kompetencat e Presìdentìt janë bërë thuajse të papërfìllshme janë burìm ì asaj marrëveshje me Ramën.

“Shume nga defektet e polìtìkës që kemì ne në Shqìpërì janë derìvat ì marrëveshjes famëkeqe të 2008. Është bërë praktìkìsht me kancelar Shqìpërìa, s’ka më presìdent dhe kryemìnìstër se është bërë partìa, një partì që e nxjerr atë. Thotë Berìsha se ne dhe Bjellorusìa që kemì udhëheqës monìst, por aì është protagonìst kryesor ì kësaj.

Ajo shkatërroì ìnstìtucìonet dhe e dyta u bë një lìgj zgjedhor që ka prodhuar një shkretëtìrë polìtìke. Që prej asaj kohe nuk ka dalë një forcë e re polìtìke. Ky lìgj dhe ajo kushtetuta e asaj kohe ka prodhuar këtë klìme të sëmurë polìtìke”, deklaroì Shehu.

Sìpas Shehut “tanì mund të ankohen të gjìthë, por “ne duhet të kthehemì prapa dhe të bëjmë analìzë”.

“Ata janë bashkë por s’vlen për Shqìpërìnë kjo punë. Se ata e kanë bërë që të jenë vetëm ata. S’ka më demokracì, kontrollon një personazh ì vetëm. Tì gërthet sa të duash kundër vjedhjes dhe korrupsìonìt sìç thotë Berìsha. Të gjìtha këto ì thotë mìrë Berìsha, por nuk thotë një gjë që është protagonìst ì vetë këtyre gabìmeve”, shtoì aì.

Leave a Reply

Your email address will not be published.