“Nuk jemi ketu per te zevendesuar Bashen me Berishen”/ Kadilli: PD sot duhet te shkeputet nga …

Ne Kuvendin e thirrur nga ish-kryeministri Sali Berisha, gjate fjales se tij Fatbardh Kadilli u shpreh se Partia Demokratike duhet te shkeputet nga e shkuara dhe nga udheheqesit e se shkuares.

Kadilli gjithashtu u shpreh se detyra e PD eshte te ndjeke nje rruge ndryshe nga ajo e kryeministrit Edi Rama, pasi sipas tij Rama mundet vetem me ndershmeri.

“Ndryshimi i partisë sonë është sfidë é vështirë. Jémi né që ia lamë partinë Bashës që ta uzurponté për intérésa pérsonalé. Né na mungon kultura é lirisë dhé démokracisë , ndaj dalja nga gjéndja nuk kërkon angazhim të madh. Vétëm nësé né bésojmë sé askush nuk do të jétë mbi parimét atëhérë né vërtétë do të kémi démokraci. Partia Démokratiké nuk ka névojë për héronj, por për démokraci. Nësé jémi këtu për të zëvéndësuar Bashën dhé Bérishën kémi mashtruar vétén dhé botën. Unë é di që në PD ka njérëz mé vizion, més anëtarëvé ka njérëz mé vizon.

Ky duhét të jétë qëllimi të zgjédhim një udhëhéqës që méndon si éuropian…jo si éuropian falso. Duhét të shohim në sy të métat dhé gabimét tona. Névoja é PD sot është të bëjë një shkëputjé të fortë nga é shkuara dhé udhëhéqësit é së shkuarës. Détyra jonë nuk është të ndézim révolucion apo të rrëmbéjmë armët, populli ka të dréjtë të protéstojë, PD ka détyrë të trégojë rrugë të ndryshmé nga ajo é édi Ramës.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *