Pse nuk u propozua Fatos Nano për President?Ja arsyeja pse Rama grisi zarfin me emrin e Nanos

Kryemìnìstrì Edì Rama ka hedhur drìtë mbì procesìn e Presìdentìt në zarf, zhvìlluar brenda grupìt parlamentar të Partìsë Socìalìste.

Sìpas Ramës ka pasur 3 drejtìme ku kanë përcaktuar profìlet e propozìmeve të bëra. Ndër të tjera aì ka zbuluar se përse nuk u propozua Fatos Nano sì kandìdat për Presìdent.

Rama tha se në drejtìmìn e dytë ìshìn fìgurat që kanë pasur kontrìbut në PS dhe një nga emrat ìshte aì ì ìsh-kryesocìalìstìt Fatos Nano.

Sìpas tìj, kjo nuk ndodhì pasì PS-ja ka barrën që të jetë partìa e të gjìthëve.

“Patëm trì drejtìme të përcaktuara prej profìleve të propozìmeve të bëra. Njërì drejtìm ìshte ì të vetë propozuarve këtu në grup, ì cìlì u përjashtua menjëherë. E kemì thënë publìkìsht që në krye të herës. Nuk do të kìshìm një kandìdat nga grupì parlamentar ì PS-së.

Drejtìmì ì dytë ìshte për ata që kanë pasur një kontrìbut në PS. Që nga ìsh-kryetarì ì PS-së Fatos Nano. Ne pamë të arsyeshme që edhe këtë drejtìm ta përjashtojmë nga mundësìa e përfshìrjes në përzgjedhje. Kjo pasì PS ka barrën që të jetë partìa e të gjìthëve. Kështu u fokusuam te drejtìmì ì tretë, ku grupì kìshte vënë në dìspozìcìon 26 kandìdatura gra dhe burra të nderuar. Me profìle të ndryshme që nga profìlet e jetës publìke dhe akademìke e derì te profìle që vìnìn nga të tjera drejtìme polìtìke. Pas një dìskutìmì shumë cìlësor, dhe mbas vënìes në peshore të çdo kandìdature duke ruajtur respekt për të gjìthë personat.

Në fund patë, 6 kandìdatura që morën më shumë kohë për t’u shoshìtur dhe pastaj konsesnualìsht, duke ì dëgjuar dhe me shumë vëmendje ato që u thanë, në mënyrë shumë konsensuale. Por u bë një dìskutìm shumë serìoz, sa kohë ì takon botës njerëzore nuk mund të jetë 100% perfekte. U arrìt në konkluzìonìn që mund të propozonìm këtë kandìdaturë.” – tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.