Ambasadorja Kim flet për problemet me drejtësinë dhe bën apelin e fortë: KUJDES!


Problemet e pronesise te trasheguara qe nga sistemi komunist, me pronat shtetetore dhe me pas gjate sistemit demokratik kane sjelle jo pak probleme per investitoret e huaj ne Shqiperi. Per kete çeshtje ka regaur se fundi edhe Ambasada e SHBA ne Tirane.

Teksa festohet 100 vjetori i marredhenieve diplomatike mes dy vendeve, ne nje mesazh te postuar ne rrjetet sociale, pas nje eventi me zyrtare, investitore shqiptare dhe amerikane, ambasada e SHBA theksoi se reforma ne drejtesi eshte thelbesore per terheqjen e investimeve te huaja.

“Reforma ne drejtesi eshte thelbesore per kete perpjekje, sepse investuesit duhet te kene besimin se rregullat jane te qarta, transparente dhe zbatohen ne menyre te barabarte per te gjithe”, shkruhet ne mesazhin e ambasades se SHBA.

Mesazhi i Ambasades se SHBA:

Teksa kremtojme 100 vjetorin e marredhenieve diplomatike, ne festojme nivele rekord te tregtise dhe investimeve midis Shteteve te Bashkuara dhe Shqiperise. Ne do te vazhdojme te punojme ngushte me drejtues biznesi, zyrtare te qeverise dhe te tjere per te rritur tregtine dhe investimet, dhe pergjate ketij procesi duke krijuar me shume vende pune, zhvillim dhe mundesi te barabarta per amerikanet dhe shqiptaret.

Reforma ne drejtesi eshte thelbesore per kete perpjekje, sepse investuesit duhet te kene besimin se rregullat jane te qarta, transparente dhe zbatohen ne menyre te barabarte per te gjithe. Edhe zgjidhja e te drejtave te pronesise gjithashtu do te terheqe me shume investime.
Leave a Reply

Your email address will not be published.