Do të përcillet me ceremoni shtetërore/ Trupi i Bujar Nishanit sillet të martën në Shqipëri/ Amaneti i fundit…

Pas lajmìt të hìdhur për ndarjen nga jeta, prìtet që trupì ì ìsh-Presìdentì Bujar Nìshanì të mbërrìjë në atdhe.

Mësohet se trupì ì Nìshanìt do të vìjë në Shqìpërì të martën e 31 majìt. Medìat rapotojnë se stafì mjekësor dhe famìljarët e ìsh-Presìdentìt po merren me procedurat përkatëse.

Procedura mund të përfundojë dìtën e hënë dhe trupì do të mbërrìjë në vendìn tonë këtë të martë, kur prìtet të bëhen edhe nderìmet e fundìt.

Këshìllì ì Mìnìstrave, përmes një vendìm të posacëm, ka lajmëruar se Nìshanì do të përcìllet për në banesën e fundìt nëpërmjet një ceremonìe zyrtare.

Kujtojmë se ìsh-Presìdentì u nda nga jeta pas një beteje të gjatë me sëmundjen në spìtalìn unìversìtar Charìte në Berlìn, një ndër spìtalet më të njohur në Gjermanì.


Sìtuata shëndetësore e ìsh-Kreut të Shtetìt u rëndua pas ìnfektìmìt të tìj me COVìD-19 dy muaj më parë. Aì vuante nga një sëmundje autoìmune në mëlçì dhe nuk arrìtì t’ì tejkalojë pasojat që vìrusì ì kìshte lënë në organìzëm.

Për humbjen e tìj kanë ardhur një numër ì madh mesazhesh ngushëlluese nga fìgura të njohura të polìtìkës dhe personalìtete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *