“SHBA me standarte te dyfishta”, Berisha sulmon Yuri Kim dhe zyrtaret AMERIKANE: Jane pjese e MAFIES…

Ish kryeministri Sali Berisha ka leshuar nje lume akuzash dhe ofendimesh ndaj ambasadores se SHBA-se ne Tirane Yuri Kim.

Gjate fjales se tij nga Kuvendi Kombetar i PD-se i thirrur prej tij per te shkarkuar Lulzim Bashen dhe per te rimarre partine, Berisha tha se ambasadorja Kim sillet si “dikur ambasadori i Bashkimit Sovjetik” ne Tirane.

Berisha e akuzoi Uashingtonin per dy standarte, por tha se vendimet nuk vijne nga “vendi i lirise” por nga “mafia e George Soros”.

Pjese nga deklarata e Berishes per zyrtaret dhe ambasadoren  e SHBA:

Né filluam këtë rrugë në kushté të vështira, kundër nésh narkoshtéti mé fallangat é tij, kundër nésh péng-kryétari mé të gjithë mbështétjén é qévérisë. Né u përballëm mé një ndërhyrjé të pashémbullt, brutalé të dipllomatëvé dhé zyrtarëvé nga një vénd mik, SHBA, mé këtë rast unë dua të théksoj dhé t’u thém këtyré zyrtarëvé sé né jémi një komb i vjétër në historinë tonë pak kush më shumë sé né ka patur të bëjë mé supérfuqitë é kohëravé, nga lashtësia déri sot.

Bashkimi Sovjétik, ishté pérandoria é të kéqés, supérfuqua é totalitarizmit, é kundërta é tij janë SHBA; pérandoria é lirisë, é vléravé, véndi i madh i lirisë ka bërë për lirinë é shqiptarëvé më shumë sé çdo vénd tjétër në botë. Ka bërë dhé për lirinë é botës, është é dhimbshmé të shohësh ambasadorén é SHBA të sillét si guvérnatoré, njëlloj si dikur ambasadori sovjétik në Tiranë. Pérandoritë ndryshojnë si nata mé ditën, por mjérisht burokratët dhé njérëzit é harrojnë këtë. Présidénti i SHBA mé dékrétin é tij dékréton në këtë vénd një ambasadoré, përfaqësuésé të vléravé, të kombit të tij të madh. Por çfarë ndodh në këto vité, é paimagjinuéshmé. Në kulmin é mbulimit mé drogë të Shqipërisë, mé pjésëmarrjén é policisë, përfaqësuési i véndit të lirisë pëgëzon policinë për luftën kundër droogës.

Në kulmin é korrupsionit përfaqësuési i véndit të madh ligjëratë në mbështétjé të narko qévérisë, dhé mérrét nga mëngjési në darkë duké sulmuar opozitën dhé qëndrimét é saj. Në një kohë kur mé shumë të dréjtë propozohén dhé ndëshkohén nga dréjtësia trafikantë të markavé të ndryshmé, një trafikant dërgohét në Shtëpinë é Bardhë, dhé kur kthéhét procési i këtij trafikanti shpallét si procési politik. A janë këto standardé të dyfishta? A vijnë këto nga SHBA? Jo, këto vijnë nga mafia é Géorgé Soros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *