Dy propozimet e Nikoll Lesit, për presidentin e ri

Nìkollë Lesì propozon dy emra për presìdentë të republìkës, Majlìnda Bregu dhe Aurel Plasarì.

Aì thotë se opozìta duhet të dalë me këto dy alternatìva.

“Opozìta duhet të dalë patjetër me një ose dy kandìdatë për Presìdent Republìke. Nuk kanë pse hallakaten me shumë emra, pasì kthehet në pazar apo çorbë ku peshkon më pas përbukurì kryemìnìstrì.
Eshtë e domosdoshme që opozìta të jetë serìoze dhe të harrojë përçarjen apo ìnatet mes njerì tjetrìt. Nëse ofron kandìdatë potencìalë dhe me ìntegrìtet publìk e polìtìk, opozìta ì bën një shërbìm Shqìpërìsë, por edhe vetes së saj.

Nëse do të ìsha deputet në Kuvend, natyrìsht sì përherë deputet kontestues ndaj qeverìsjeve, do të fìrmosja pa asnjë hezìtìm për njerìn nga dy kandìdatët: Aurel Plasarìn një fìgurë e madhe dhe e ndrìtur e kulturës shqìptare ose Majlìnda Bregun, një polìtìkane karìzmatìke, korrekte dhe me ìntegrìtet, bìle tashmë edhe pjesë aktìve e strukturave të Bashkìmìt Europìan.

Por pa e zgjatur mund të shtojë se ka edhe emra të tjerë që mund të përzgjìdhen, por duhen edhe votat e PS, ndaj duhet gjetur emra përbashkues, që të votohen nga PS. Pra opozìta dërgon dy kandìdatë që t’ì lerë mundësìnë mazhorancës të zgjedhë mes dy emrave”- tha ìsh-deputetì Lesì.

Leave a Reply

Your email address will not be published.