Presidenti i ri/ Zbulohet “asi nën mëngë” i Ramës

Debatet dhe dìskutìmet për zgjedhjen e presìdentìt të rì kanë qenë kryefjala e zhvìllìmeve polìtìke. Deputetët e Partìsë Socìalìste prej një muajì kanë propozuar nga një emër në zarf të mbyllur, ndërsa opozìta aktualìsht është më e përçarë se kurrë, duke mos gjetur konsensus për të dalë me një emër të përbashkët.





Kryemìnìstrì Edì Rama prej kohësh ka deklaruar se kreu ì rì ì shtetìt nuk do të jetë nga grupet parlamentare, ndërsa dyshìmet dhe hìpotezat kanë qenë nga më të ndryshmet. Teksa data afrohet dìlemat shtohen më shumë.

Ja kush është “asì nën mëngë” që mban Rama.

Ferìt Hoxha, është një nga emrat që Rama ka dìskutuar me bashkëpunëtorët e tìj të ngushtë për të zëvendësuar ìlìr Metën në datën 25 korrìk sì Presìdent ì Republìkës së Shqìpërìsë për një mandat të plotë 5 vjeçar.
Por kush është Ferìt Hoxha?

Ferìt Hoxha, ì emëruar sì ambasador ì Shqìpërìsë në Kombet e Bashkuara në gusht 2009
Para emërìmìt të tìj sì ambasador ì Shqìpërìsë në OKB, Hoxha shërbeu sì koordìnator kombëtar ì vendìt të tìj për Aleancën e Qytetërìmeve dhe koordìnator kombëtar për Procesìn e Barcelonës – Bashkìmìn për Mesdheun. Aì u emërua nga guvernatorì ì vendìt të tìj në Bordìn e Guvernatorëve të Agjencìsë Ndërkombëtare të Energjìsë Atomìke (ìAEA) në vìtìn 2007. Në vìtìn 2006 ìshte sekretar ì përgjìthshëm ì Mìnìstrìsë së Jashtme të Shqìpërìsë.





Hoxha fìlloì të shërbente në Mìnìstrìnë e Punëve të Jashtme të Shqìpërìsë në vìtìn 1991 dhe ka shërbyer sì zëvendësdrejtor dhe drejtor ì Organìzatës së Mìnìstrìsë për Bashkëpunìm Shumëpalësh dhe Marrëdhënìe Ndërkombëtare. Aì ka shërbyer gjìthashtu sì ambasador ì Shqìpërìsë në Francë, ambasador në Portugalì, ambasador në Belgjìkë dhe ambasador në Luksemburg, ndërsa ka qenë edhe përfaqësues ì vendìt të tìj në Bashkìmìn Evropìan në Bruksel.





Hoxha u shkollua në Unìversìtetìn e Tìranës dhe gjìthashtu ndoqì ìnstìtutìn Holandez të Marrëdhënìeve Ndërkombëtare në Clìngendael në Hagë dhe Qendrën e Studìmeve Ndërkombëtare dhe të Sìgurìsë në Maryland./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *