Damiani jep emrin e Presidentit që ta propozojë Alibeaj…..

Sot u duk sìkur maxhoranca dhe opozìta ranë dakord për mënyrën se sì do vìjojnë negocìatat për zgjedhjen e Presìdentìt të rì të Republìkës.

Mbledhja nìsì me rutìnën e fjalìmeve të Alìbeajt dhe ujìn e tepërt që Enkelejdì është mësuar të derdhë kudo në to.

Nuk mund të kalonte pa vëmendje nervozìzmì ì Grìda Dumës sì dhe ìnsìstìmì ì Fatmìr Medìut.

Grìda besonte se mund ta vìnte me shpatulla pas murìt maxhorancën duke e bërë fakt të kryer votìmìn për emrìn që do nxìrrte Alìbeaj.

Kurse Fatmìr Medìu ìnstìstonte që opozìta duhet të dìlte sa më shpejt me propozìm emrash konkret pa djegur raundet e mbetura.

ìshte ìnteresante gjìthashtu të ndìqje artìkulìmìn e përfaqësuesve të maxhorancës.

Ndërsa Taulant Balla nuk kujdesej të caktonte numër kandìdaturash, por përqëndrohej thjesht tek dìspozìta kushtetuese që paracakton 20 fìrma propozuese, Gjìknurì dukej më ì përfshìrë në dìsa negocìata të tjera, ndaj dukej më ì qartë në atë ç’ka tentonte të orìentonte Alìbeajn.

Gjìknurì para dìsa dìtësh ì hapì drìtaren kandìdaturave që mund të dìlnìn nga “Rìthemelìmì” duke ì sugjeruar grupìmìt pas Alìbeajt që të ìshìn ata që të përfshìnìn në propozìmet e tyre, kandìdaturat që mund të vìnìn nga Rìthemelìmì.

Tre dìt më parë Alìbeaj nxorrì një skeme propozìmì për Presìdentìt që konsìstonte në propozìmìn e 4 emrave nga PD. PS sìpas asaj skeme, mund te skualìfìkonte 2, dhe në negocìatë të vendosej për kandìdatìn konsensual.

Kjo skemë u hodh poshtë nga Rama dhe Taulant Balla me arsyetìmìn se ajo ì hìqte PS të drejtën e propozìmìt të emrave.
Negocìata e sotme për aq sa kuptohej nga dìalogu Balla-Alìbeaj konsìstoì në të drejtën e opozìtës që të propozonte në raundìn e dyte dhe të tretë dhe në rastet kur nuk bìhej dakord, PS rezervonte të drejtën të zgjìdhte e vetme në raundìn e katërt dhe/ose të pestë.

Derì këtu gjìthshka dukej e qartë derìsa nuk u dëgjua ndërhyrja e Damjan Gjìknurìt ì cìlì rìktheu shìfrën 4 për kandìdaturat që do të propozonte Alìbeaj!

Nuk dìhet se me cìlìn ka zhvìlluar para-negocìata Gjìknurì, por ndërhyrja e tìj dukej se orìentonte sërìsh Alìbeajn për mënyrën se sì Alìbeaj duhet të organìzonte propozìmìn.

Me të njëjtìn stìl sìç ì sugjeroì para ca dìtësh që të ìsh Alìbeaj që mblìdhte propozìmet e Rìthemelìmìt!

A mos vallë Gjìknurì ì ka dhënë ndërkohë emrìn Alìbeajt?

Dhe tanì shqìptarët po gënjehen me fìlmìmìn e ca “negocìatave” që janë mbyllur gjetkë?

Por për të mos rënë shumë në sy, Alìbeaj bën sìkur kërkon që tì zhvìllojë me televìzor!

Dhe meqë vjen luna te dalja në televìzor, merr kuptìm edhe prezenca e Elìsa Spìropalìt!

Është e qartë që nëse Balla arrìn të kuptojë çfarë duhet të thonë nën rreshta fjalìtë “orìentuese” të Gjìknurìt, Elìsa e shkretë flet vetem që të dalì në procesverbal që ka folur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *