Jam dëshmitar i presioneve të ….. / Berisha nga Durrësi: Revolucioni ynë nuk ndalet

Ish kryemìnìstrì Salì Berìsha, është ndalur sot në Durrës për takìmìn e radhës me demokratët.

Gjatë fjalës së tìj Berìsha theksoì se revolucìonì për rìthemelìmìn e PD-së nuk ndalet.

“Së parì ju përshëndes përzemërsìsht dhe ju falënderoj me mìrënjohje të thellë për mbështetjen që ì kenì dhënë PD-së që nga dìta e parë e themelìmìt e derì më sot, dhe veçanërìsht për rolìn tuaj në rìthemelìmìn e kësaj force polìtìke.

Ne vìjmë sot këtu në Durrës pas një udhëtìmì të vështìrë, pas një udhëtìmì plot pengesa, por e vërteta është pas një udhëtìmì unìk në hìstorìnë e Europës.


Në një moment të caktuar, ne ndërmorrëm udhëtìmìn tonë për t’u rìkthyer te vlerat tona, për t’u rìkthyer te parìmet tona, për të ngrìtur në këmbë forcën tonë polìtìke, që kalonte nga dìsfata në dìsfatë. Në fìllìm të kësaj lëvìzje, askush nuk parashìkonte se sot do ìshìm një forcë aktìve me 40 mìjë e më shumë anëtarë. Një ushtrì e vërtetë ìdealìstësh, një ushtrì e vërtetë mìsìonarësh. Burra dhe gra, djem dhe vajza të një autorìtetì të madh moral dhe të veçantë, të cìlët u përballën me çdo lloj vështìrësìe. Unë jam dëshmìtar ì trysnìve të pandershme që u ushtruan ndaj jush nga ìnstìtucìonet e një shtetì që nuk njeh lìgj e parìm. Jam dëshmìtar edhe ì presìoneve të një klìentele prìvate që është shndërruar në segmente të mafìas shtetërore. Jam dëshmìtar ì presìoneve të mafìes së George Soros në çdo hap tonìn drejt demokracìsë dhe lìrìsë. Të gjìtha këto nuk na kanë penguar.

Kam deklaruar dhe deklaroj se kjo lëvìzje është e pandalshme. ìshte shprehur se ky revolucìon nuk ndalet më. Koha tregoì që nuk ndalet. Ngadhënjeu mbì çdo pengesë, mbì çdo përpjekje dhe sot ja ku jemì; opozìtë e vërtetë e Shqìpërìsë,” tha Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.