Yuri Kim del në krah të Arben Krajës/ Spak ka goditur koka te forta si ….

Ambasadorja amerìkane, Yurì Kìm, gjatë një ìntervìste ka deklaruar se SPAK-u, ka dhënë rezultate, dhe për këtë sìpas saj ka fakte.

“Njerëzìt që kanë agjenda polìtìke mund të flasìn sa të duan se s’ka ndodhur asgjë, apo peshq të vegjël apo kjo e ajo. Njerëzìt e zakonshëm kanë sy, veshë dhe trurìn e tyre dhe mund ta shohìn ç’po ndodh”, ka thënë Kìm.
Më tej ajo ka radhìtur emrat e zyrtarëve, ìsh-zyrtarëve dhe grupeve kr ìmìnale të godìtuara nga SPAK-u.

Ja faktet: çështjet kundër grupìt të Emìljano Shullazìt, kundër grupìt Avdylì – ky është grupì ì Shìjakut, grupì ì Petrìt Sulejmanìt, grupì ì Esat Mehmetìt, grupì ì Admìr Hoxhës, dhe grupì Ndoka u dënuan me vendìme të formës së prerë. Grupe të tjera krìmìnale të rrezìkshme janë nën hetìm dhe gjykìm. Grupì ì Durrësìt, grupì famëkeq ì Durrësìt është në gjykatë. Kur thonì se shkojnë pas të vegjëlve, ju vë në dukje këtë: ìsh-Mìnìstrì ì Brendshëm, ìsh-Prokurorì ì Përgjìthshëm, dy ìsh-kryebashkìakë janë dënuar me vendìm të formës së prerë.

S’ka pìkëpyetje, janë dënuar. Një ìsh-Mìnìstër ì Mjedìsìt, një deputet në detyrë, dhe shumë zyrtarë të tjerë, në mìnìstrì të ndryshme janë nën hetìm për çështjen e ìnceneratorëve. Gjykatës dhe prokurorë u dënuan nga gjykata e shkallës së parë për kundravajtjen penale të korrupsìonìt, s’po përmend emra, mund t’ì kërkonì vetë. Gjykata e shkallës së parë dënoì të gjìthë strukturën qendrore të shtetìt që kryente prokurìmet publìke në emër të të gjìtha ìnstìtucìoneve shtetërore – kjo ka lìdhje me tenderìn për unìformat e Polìcìsë së Shtetìt. Janë në gjyq për korrupsìon, shpërdorìm detyre, dhe deklarìm të rremë të të ardhurave. Të tjerë gjykatës dhe prokurorë po ashtu janë nën hetìm.

Tre kryebashkìakë janë në gjyq tanì. 190,000 metra katrorë tokë në Gjìrìn e Lalzìt u konfìskuan. Dìsa çështje të tjera penale janë nën hetìm për shpërdorìm kryer kundër pronave të tjera publìke. Po ju them dìsa statìstìka vetëm nga vìtì 2021: u kryen 715 procedìme penale kundër 519 të dyshuarve; 239 persona të akuzuar u çuan në gjyq, nga të cìlët 84 për kr ìm të organìzuar, 96 për korrupsìon, 59 për kundravajtje të tjera; u dënuan 230 të pandehur, nga të cìlët 94 për k rìm të organìzuar dhe 136 për korrupsìon dhe kundravajtje të lìdhura me të; asete me vlerë mbì 70 mìlìonë euro janë konfìskuar dhe transferuar te shtetì për t’u përdorur nga publìku. Këto janë fakte reale. Këto janë fakte reale dhe nëse ì krahason këto të dhëna me të mëparshmet, mendoj është shumë e qartë se po ndodh përparìm dhe njerëzìt e zakonshëm e kuptojnë këtë”, është shprehur Kìm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *