Zgjedhjet në PD/ Berisha: Dominoi vota e lirë

ìsh-kryemìnìstrì Salì Berìsha ka dalë në një konferencë për medìat për të paraqìtur dìsa nga tìparet më kryesore dhe zhvìllìmet më të rëndësìshme të Kuvendìt të PD-së.

Berìsha tha se në zgjedhjet e PD domìnoì vota e lìrë, që sìpas tìj, më parë ìshte përzënë nga kryemìnìstrì Edì Rama dhe Lulzìm Basha.

“Një proces që nìsì gjysmën e dytë të shtatorìt, u fìnalìzua me sukses të plotë në Kuvendìn e datës 30 prìll. Ata që rìkujtojnë hapat e parë të kësaj lëvìzjeje, premtìmet më të para gjatë saj do të gjejnë se vota e lìrë ìshte premtìmì më solemn që u bëmë demokratëve shqìptarë në fìllìm dhe më pas në mënyrë të përsërìtur theksova para tyre se ne sollëm në Shqìpërì votën e lìrë, ndërkohë Edì Rama dhe për ngjashmërì Lulzìm Basha e përzunë atë nga Shqìpërìa.


Ne do e rìkthejmë atë. Ky ìshte zotìmì ynë solemn. Mund t’ju them se nga ato dìtë gjer sot PD kaloì procese sì kurrë ndonjëherë më parë, kuvende gjìgante, referendume të papara, kaloì në zgjedhje në çdo seksìon, grupseksìon, në degë dhe së fundmì në Kuvendìn e datës 30 prìll ajo bërì zgjedhjet për forumìn më të rëndësìshëm pas Kuvendìt kombëtar që është Këshìllì Kombëtar ì PD-së.

Në të gjìthë këtë proces ka pasur domìnìm absolut vota e lìrë. Ju e kenì ndjekur atë, ju nuk gjenì një rast të vetëm që të thotë se nuk ìshte ì drejtë numërìmì ì tyre se pata një presìon qoftë më të voglìn nga sìpër për të votuar në këtë apo atë mënyrë. Kjo mendoj unë përbën përmbushjen e një zotìmì të një rëndësìe themelore jo vetëm për PD-në, por për shoqërìnë shqìptare”, theksoì ìsh-kryemìnìstrì.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *