Ja cfarë efektësh ka Cokollata në organizmin tonë.

Embëlsia vra.stare.
Nuk ka rëndësi se ne cfare moshe jemi, gjithmonë tërhiqemi nga dashuria që kemi për cokollaten.
Një kafshtë e sajë dhe nuk dimë të ndalojmë së konsumuari embëlsinë që ajo të ofron dhe të mahnit duke të bërë për vetë. Por a jemi të vetdishëm që kjo po na vret, apo ëmbëlsia e sajë na ka verbuar dhe nuk po shohim atë se cfarë po na shkakton!
Cokollata mund të sjellë më shumë kënaqësi sesa puthja, duke rritur ritmin e rrahjeve të zemrës nga standardi 60 rrahje për minutë në pushim në 140. Por kjo nuk është një kënaqësi sepse kjo krijon një varësi të njëjtë me “drogen”. Çokollata duke qene një ushqim yndyror ndikon në dëmtimin e lëkurës së fetyrëa dhe në shkaktimin e algjive. Por kjo ëmbëlsi vrastare shkakon edhe obizitetin si dhe sëmundje të trurit.
Por a është gjithmonë e dëmshme, kjo pyetje na mundon cdo herë. Ashtu si cdo ushqim tjetër edhe çokollata ose kakaoja, nëse konsumohen në sasi të kufizuara, janë të dobishme për organizmin dhe ndihmojnë në mosshfaqjen e sëmundjeve të zemrës, kancerit dhe disa sëmundjeve të tjera. Por edhe dukë dhëne energji dhe rritje humori..
Jemi ne mjeku i vetës tonë, të mos verbohemi nga ëmbëlsia vras.tare..

 

Nga Inxh. Markos Krajni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *