E Papritur/ Ambasadorja Yuri Kim vlerëson Projektin e Sali Berishës


Ambasadorja e SHBA ne Tirane, Yuri Kim eshte e pranishme sot ne nje takim me nje grup kompanish “lider ne tregun e energjise ne SHBA dhe BE”.

Gjate fjales se saj, ambasadorja e SHBA Yuri Kim ka vleresuar projektin e gazsjellesit TAP, nje projekt i mbeshtetur dhe lobuar fort nga ish-kryeministri Sali Berisha.

“Te gjithe kemi pare qe pu’shtimi i Rusise ka bere te qarte se diversifikimi i energjise nuk mund te prese. Rusia ka kerc’enuar dhe ka fikur dhenien gaz te Polonise dhe Bullgarise. Per kete kemi nevoje per me shume gazsjellesa.

SHBA dhe Evropa po perballem me sfida te reja, shpresojme qe diskutimet e sotme te adresojne pro’bleme reale.

Rajoni duhet te gjeje zgjidhje krijuese se bashku per te gjetur rruge per sigurine energjetike dhe klimatike.

Kjo eshte nje arsye pse u ndertua Gazsjellesi Trans Adriatik. I lire prej ndikimit n’egativ te Rusise. Kjo eshte arsye se pse SHBA jane ne nje partnerit te ngushte me Shqiperine ne projektin LNG Vlores .

Me kujtojne ditet e ftohta te shkurtit 2020 kur iu bashkuam ministres Balluku ne diskutimin e LNG per rajonin. Dy vjet me pas ne po shohim nje projekt te zhvilluar per te sjelle furnizime me gaz ne Evrope permes Shqiperise dhe gazsjellesit Trans Adriatik”-tha nder te tjera Kim.
Leave a Reply

Your email address will not be published.