Kini Durim! Sali Berisha paralajmëron Edi Ramën/ Deklarata e parë për media pas Kuvendit


Ish-kryeministri Sali Berisha eshte ndalur ne nje deklarate per mediat, pasi botoi per aneteret e rinj te Keshillit Kombetar te PD. Ai tha se eshte vendosur nje parim i ri, ku vota do te behet e lire dhe ne menyre transperente.
“eshte hequr dore nga kryetarokracia dhe presidentokracia”, tha mes te tjerash Berisha.

“Ne perberjen e Keshillit Kombetar gjenden nga themeluesit e diteve te para te PD, tek anetaret me te rinj te saj. Gjenden militant dhe veprimtare te pa mposhtur te PD, por gjenden edhe intelektuale te shquar te bashkuar me PD me qellim me te mire rikthimin e kesaj force politike ne force fitimtare. Ky proces shenon dhe perfundimin e punimeve te Kuvendit te PD me sukses te plote. Sic theksova ne fjalen time, ky Kuvend mund te quhet Kuvendi i perfundimit te kryetarokracise dhe presidentokracise.

Ky Kuvend vendosi ne piedestal nje elite te re perfaqesuese ne drejtimin e PD. E zgjedhur me modelin nje anetar nje vote. E tera e zgjedhur ne perputhje me Kushtetuten tone te lirise, te propozuar nga anetaresia e partise apo e vetedeklaruar sipas statutit per te garuar ne postim qe ata kane marre. Vendosja e ketij modeli ne perfaqesim mendoj se ka nje rendesi te jashtezakonshme qe anetaret e PD te ndihen te perfaqesuar, por edhe qe te zgjedhin e te ndien te detyruar ndaj zgjedhesve te tyre.

PD do te bej gjithçka qe keto model ta promovoje ne mbare shoqerine shqiptare. Kuvendi zgjedh sot Keshillin Kombetar. Risia tjeter qe ju do te perjetoni çdo vote do te tregohet para kamerave tuaja. Njerezisht ju kerkon te mos e humbisni durimin. Ndiqeni dhe ju garantoj qe kjo rrokullisje e madhe e demokracise ne Shqiperi e ka origjinen te perjashtimi i votes se lire se pari nga forcat politike.

Ate model qe instaloi Edi Rama qe sipas te cilit per kryetarin nuk votohet, fatkeqesisht ate model e pershtati edhe ish-kryetari i PD ne shume struktura. Komisioni ka vendosur qe çdo flete votimi ta nxjerre para jush. Kandidatet te ndjekin vote per vote rezultatin e tyre te qendrojne ne salle dhe ta shohin ate”, tha Berisha.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *