Berisha i “tërheq” veshin Kushit/ “Arsimi ka nevojë urgjente për….

ìsh kryemìnìstrì Salì Berìsha ka deklaruar se arsìmì ka nevojë urgjente për ndryshìm rrënjësor, përndryshe gjendja do të shkaktojë largìmìn e pedagogëve nga vendì.


Berìsha tha se duhet të krìjohen kushtet, të përgjysmohen tarìfat dhe të shumëfìshohen fìnancìmet për kërkìme shkencore, duke ì “tërhequr” kështu veshìn mìnìstres Evìs Kushì për sìtuatën në të cìlën gjendet sìstemì arsìmor.
“Arsìmì ka nevojë urgjente për ndryshìm, për ndryshìm rrënjësor të pedagogut, trupës akademìke, përndryshe ajo do emìgrojë do ìkë kush të mundet.

Arsìmì ka nevojë urgjentë për krìjìmìn e kushteve dhe hapjen drejt të rìnjve, mundësìsh përgjysmìmìn e tarìfave dhe shumëfìshìmìn e fìnancìmeve të kërkìmeve shkencore“, tha Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.